Αύριο τελικά το ραντεβού Τσίπρα και Καμμένου

Για το πρωί της Κυριακής καθορίστηκε το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από το οποίο θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επικοινώνησαν

το πρωί του Σαββάτου τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συναντηθούν καθώς, μετά και την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει εντός του επόμενου δεκαημέρου να ζητήσει την κύρωσή της και από την ελληνική Βουλή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως φάνηκε και από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Παρασκευή δεν έχει το σύνολο των Βουλευτών με το μέρος του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα αναζητήσουν έναν συμβιβασμό προκειμένου και η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει και ο κυβερνητικός συνασπισμός να συνεχίσει. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο να τηρήσει την δέσμευσή του και να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει πριν την κύρωση της Συμφωνίας ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο ακόμα και αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα