Αύριο η πρώτη ημέρα κυνηγιού – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κυνηγοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη ημέρα κυνηγετικής περιόδου η αυριανή, με αρκετές διαφοροποιήσεις κυρίως για την προστασία του τρυγονιού, αφού η δήλωση της κάρπωσης καθίσταται πλέον υποχρεωτική με εφαρμογή στα κινητά.

Νέα κυνηγετική περίοδος με νέα κυνηγετικά δεδομένα για την προστασία του τρυγονιού με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο 3 τρυγόνια ανά κυνηγετική εξόρμηση και 12 συνολικά για όλη την περίοδο κυνηγίου ανά κυνηγό. Τα τρυγόνια που καρπώνονται πρέπει να δηλώνονται στην υπηρεσία θύρας μέσω εφαρμογής στα έξυπνα κινητά.

Μιλώντας

στο ΣΙΓΜΑ  ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θύρας Πέτρος Αναγιωτός, είπε «Την ώρα που κτυπούμε ένα τρυγόνι θα πρέπει να το δηλώνουμε.Όταν θα γίνει ο έλεγχος θα πρέπει αυτό που κατέχει ο κυνηγός να ανταποκρίνεται και στη δήλωση που έχει κάνει»

Μετά την ανακοίνωση του νέου μέτρου μεγάλη μερίδα κυνηγών αντέδρασε καθώς όπως υποστηρίζει οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κυνηγοί δεν κατέχουν έξυπνα κινητά. Η υπηρεσία θήρας ωστόσο, έδωσε λύση.

«Δόθηκαν κινητά τηλέφωνα για κάθε επαρχία όπου ο κυνηγός θα μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία», ανέφερε ο κ. Αναγιωτός.

Η πρώτη ημέρα κυνηγίου εν μέσω Αυγούστου συνεπάγεται με εξόρμηση σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα.

Το κυνήγι επιτρέπεται με την ανατολή και τη δύση του ήλιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα