«Αθώος» ο Νορβηγός καταζητούμενος για την απαγωγή της 4χρονης Μ.Ε

Αθώος με βούλα νορβηγικού Δικαστηρίου είναι ο 52χρονος Νορβηγός ο οποίος το 2017 είχε κατηγορηθεί στην Κύπρο για την απαγωγή της 4χρονης (τότε) κόρης του.

Ο 52χρονος από τότε παραμένει καταζητούμενος από την Αστυνομία Κύπρου αλλά και από την Interpol.

Την είδηση ότι νορβηγικό Δικαστήριο αθώωσε τον 52χρονο σήμερα πατέρα, δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης. Η υπόθεση

τελεσιδίκησε στα νορβηγικά Δικαστήρια περί τα τέλη Σεπτέμβρη. Η ετυμηγορία ήταν απλή: ο 52χρονος αθωώνεται. Ανατρέχοντας στα νορβηγικά Μέσα, εντοπίζει κανείς την ιστορία του 52χρονου καθώς επίσης και δηλώσεις του.

Σε δηλώσεις του σε νορβηγικό δίκτυο ο 52χρονος δηλώνει ανακουφισμένος και δικαιωμένος. «Ο δικαστικός αγώνας στην πραγματικότητα κρατά 6 χρόνια. Από το 2015 όταν η μητέρα του παιδιού το πήρε απ’ εδώ χωρίς προειδοποίηση», δηλώνει ο 52χρονος Νορβηγός.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το 2015 η μητέρα είχε πιάσει το αυτοκίνητο του 52χρονου και εγκατέλειψε τη χώρα μαζί με την κόρη τους. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τη μέρα της απαγωγής του παιδιού, εκμεταλλεύτηκε μια απροσεξία της μάνας και άρπαξε το παιδί. Ισχυρίζεται επίσης ότι επικοινωνούσε με τη μητέρα και της έστελνε φωτογραφίες του παιδιού για να της δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του.

Όταν κατάλαβε ότι η μητέρα του παιδιού του δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μια συγκαταβατική λύση, να τα βρουν σε φιλικό επίπεδο, αποφάσισε να πάρει την κόρη του και να οδεύσουν προς Νορβηγία. Συνεχίζοντας την περιγραφή, ο 52χρονος αναφέρει ότι με το που έφθασε στη Νορβηγία με το παιδί τον Οκτώβριο του 2017, το ανέφερε στην Αστυνομία.

Αντίδραση μητέρας μέσω δικηγόρου

Στο νορβηγικό Μέσο φιλοξενούνται δηλώσεις και της μητέρας του παιδιού μέσω του δικηγόρου της. Η δικηγόρος δηλώνει ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει και να σχολιάσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του πατέρα.

Διαβάστε επίσης: Απαγωγή 4χρονης: Τι λέει για πρώτη φορά ο απαγωγέας πατέρας

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει η δικηγόρος, το Δικαστήριο κάνει το ίδιο πράγμα που είχε κατηγορήσει τους άλλους Δικαστές (σ.σ στην Κύπρο), ότι έκαναν. Ότι δηλαδή έλαβαν αποφάσεις για την επιμέλεια του παιδιού εν τη απουσία του πατέρα. Η ετυμηγορία των νορβηγικών Δικαστηρίων ωστόσο συμπληρώνει η δικηγόρος εκ πρώτης όψεως δεν επηρεάζει το γεγονός ότι ο 52χρονος παραμένει καταζητούμενος από τις κυπριακές αρχές. Αυτές όμως σημειώνει, (σ.σ οι Αρχές της Κύπρου) θα λάβουν και την τελική απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι καταζητούμενος.
Ψευδής ένορκη δήλωση

Όπως αναφέρει ο Πολίτης, το Δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι η μητέρα και ο δικηγόρος που την εκπροσωπούσαν στην Κύπρο κατασκεύασαν αποδεικτικά έγγραφα για να πείσουν τα Δικαστήρια στην Κύπρο. Σημειώνεται επίσης ότι στην απόφαση των νορβηγικών δικαστηρίων γίνεται εκτεταμένη αναφορά σε ψευδείς ένορκες δηλώσεις.

Πηγή φωτογραφίας: vg.no

Keywords
Τυχαία Θέματα