Αστυνομία: Δεν ρίχθηκαν βόμβες μολότοφ στο τζαμί της Λεμεσού

Σε δηλώσεις του στο «SigmaLive» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση βανδαλισμού κατά του τζαμιού Köprülü στη Λεμεσό με κάθε σοβαρότητα και σχολαστικότητα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, δεν πρόκειται για επίθεση με βόμβες μολότοφ και ανέφερε ότι «από τις εξετάσεις που έγιναν από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας διεφάνη ότι πρόκειται για δύο κροτίδες.» 

Αυτή

η σημαντική λεπτομέρεια ουσιαστικά αντικρούει τις πληροφορίες που διακινούν τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα και πολιτικοί, διογκώνοντας ουσιαστικά το περιστατικό με αναφορές σε «αντιμουσουλμανική επίθεση» και «ισλαμοφοβία». Το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε αναφορά «σε επίθεση με βόμβες μολότοφ», οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στην «Sabah». Το ίδιο και η μεγάλης κυκλοφορίας «Hürriyet», που ισχυρίζεται ότι «ρίχθηκαν τρεις βόμβες μολότοφ κατά του τζαμιού». Δηλώσεις για «τουλάχιστον τρεις βόμβες πετρελαίου» έκανε και ο «πρωθυπουργός» του παράνομου αποσχιστικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ.  Αυτές τις παραποιημένες πληροφορίες μεταφέρουν και άλλες ισλαμικές ιστοσελίδες, όπως η αγγλική «The Muslim News». 

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου τόνισε πως «παρά το ασήμαντο της ζημιάς για μας παραμένει σοβαρή υπόθεση». Εξήγησε πως από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν εξετάσεις στην σκηνή, όπου έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια. Έχει επίσης συσταθεί αμέσως μια ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λεμεσού για διερεύνηση της υπόθεσης. Σήμερα, η Αστυνομία ξαναπήγε στο σημείο και ξεκίνησε εξετάσεις από το πρωί για να εξασφαλιστούν τεκμήρια και μαρτυρίες από την περιοχή και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. «Οι εξετάσεις συνεχίζονται για να καταλήξουμε στον ή στους δράστες», ανέφερε. 

Ο κ. Ανδρέου έκανε επίσης έκκληση προς το κοινό εάν έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες να επικοινωνήσει με την Αστυνομία για να τις διαβιβάσει, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. 

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα», ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως το συμβάν θεωρείται μεμονωμένο και δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις συμπλοκές αλλοδαπών στον Μώλο Λεμεσού στις 31 Μαΐου.  

Διαβάστε επίσης: 

Η επίθεση κατά του τζαμιού στη Λεμεσό &το ιστορικό της τουρκικής προβοκάτσιας

Kibris: Λεηλασία μνημείων κατεχομένων &υποκρισία για επίθεση σε Τζαμί (ΦΩΤΟΣ)

Καταδικαστέα πράξη ο βανδαλισμός του Τεμένους - Οδηγίες από τον ΠτΔ

Τ/ΥΠΕΞ: «Ύπουλη» η επίθεση εναντίον του τζαμιού στη Λεμεσό

Απαράδεκτη η επίθεση στο τζαμί στην Λεμεσό, λένε Τατάρ και Οζερσάι

Έριξαν μολότοφ και έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα σε τζαμί στη Λεμεσό (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα