Α.Σώρρας: Ο εθνοσωτήρας και η «γνωριμία» με Χριστόφια (vid)

Ξανά στο προσκήνιο ήρθε το όνομα του «εθνοσωτήρα» Αρτέμη Σώρρα με αφορμή την απόφαση Δικαστηρίου στην Πάτρα, η οποία τον καταδικάζει σε φυλάκιση 8 ετών για υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων.

Ο εν λόγω, να σημειωθεί, παραμένει καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, ενώ διαφεύγει της σύλληψης μαζί με τη γυναίκα του, προκαλώντας τις αρχές με βίντεο που επεξηγεί τη δική του

θέση για τα όσα λαμβάνουν χώρα.

Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός έχουν καταδικασθεί με την κατηγορία για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήταν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.

Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο.

Η προσφορά του για την Κύπρο και η «πρόσκληση Χριστόφια»

Σύμφωνα με τα όσα εντοπίζονται στο διαδίκτυο για το ποιόν και τη δράση του Σώρρα, ο εν λόγω, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Χριστόφια, φέρεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος μέσω της σελίδας του, να είχε προτείνει σχέδιο χρηματοδότησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναρτώνται στη σελίδα του καταζητούμενου, ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στις 26/06/2012 μέσω των Κυπριακών Προξενείων Νέας Υόρκης, Αμερικής και Καναδά, πρόταση χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μορφή διεθνών συναλλαγματικών (INTERNATIONAL BILLS OF EXCHANGE – ΤΩΝ Η.Π.Α.), συνολικού ποσού : $ 48.926.500.000 ΔΟΛΑΡΙΑ – USD.

Ελλαδικά μέσα τότε, ανέφεραν για το βιογραφικό του τα εξής:

Σε ένα μπαούλο της γιαγιάς, βρήκε μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που κατά πολλούς αξιολογούνται ως αξίας 15 ευρώ. Ο κ. Σώρρας, όταν ερωτάται τι επαγγέλλεται, λέει ότι φτιάχνει ό,τι στερεό υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί για καύσιμο. Δηλαδή μπορεί να έχει την αποκλειστική πατέντα για να κάνει ένα αεροπλάνο να πετάει επί 3 μήνες χωρίς να ανεφοδιάζεται, σύμφωνα με τα όσα έλεγε.

Δείτε εδώ σχετικά: Ποινή 8 ετών φυλάκισης στον Αρτέμη Σώρρα

Η "επιστολή" απάντηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πρότασή του Σώρρα

Keywords
Τυχαία Θέματα