Ασφαλιστικές: Οι αποφάσεις για το ΓεΣΥ πλήττουν την ασφάλιση

Οι αποφάσεις για το ΓεΣΥ πλήττουν το θεσμό της ασφάλισης και οδηγούν πάλι σε αδιέξοδα, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) και προσθέτει ότι όχι μόνο τάσσεται υπέρ του ΓεΣΥ, αλλά υποστηρίζει και τη γρήγορη εφαρμογή του.

«Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σύστημα υγείας. Αυτό, όμως, πρέπει να είναι σύγχρονο, αποδοτικό και οικονομικά βιώσιμο, ώστε να βελτιώνει και να εξελίσσει τις υφιστάμενες δυνατότητες και όχι να διαλύει τους τομείς εκείνους που λειτουργούν

με επιτυχία προς όφελος της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένα από τα υγιή κύτταρα του τομέα της υγείας και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία ενός σωστού ΓεΣΥ, διασφαλίζοντας μέσω του ανταγωνισμού την ποιότητα και τον έλεγχο του κόστους αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών», συμπληρώνει.

Ο ΣΑΕΚ αναφέρει, τέλος, ότι θα αναμένει την έναρξη του διαλόγου που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για να καταθέσει αναλυτικά τις θέσεις και απόψεις του, οι οποίες όπως πάντα αποβλέπουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, της οικονομίας και του τόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα