Αρχηγός: Ύψιστη τιμή η ανανέωση της θητείας από τον ΠτΔ

Γραπτή δήλωση  εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παράταση της θητείας του μέχρι την 30η Ιουνίου 2020. 

Αυτούσια η δήλωση: 

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρατείνει τη θητεία μου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του ιδίου και της πολιτείας γενικότερα για το έργο που επιτελείται.

Αισθάνομαι

ευγνωμοσύνη για το γεγονός αυτό, γιατί, έχω αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή σε μια δύσκολη περίοδο για την Αστυνομία με αυξημένες ευθύνες, υποχρεώσεις, πολλές προσδοκίες, αλλά και δικαιολογημένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

Μαζί με την υπόλοιπη Ηγεσία, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω θέσει ως προτεραιότητα, την αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας. Λάβαμε μέτρα για ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, αντιμετώπιση ελλείψεων και αδυναμιών και για ενίσχυση του καθημερινού έργου των μελών μας, ιδίως όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Παράλληλα, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη σταθερή βελτίωση στην προσφορά των υπηρεσιών μας.

Αναγνωρίσαμε λάθη, ελλείμματα και αδυναμίες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Στον χρόνο που έχει μεσολαβήσει, ενήργησα με κριτήριο την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, έχοντας ζητήσει από όλα τα μέλη μας να δείξουν απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά τους και να έχουν στο μυαλό τους, ότι η Αστυνομία κάθε στιγμή, κρίνεται και πρέπει να αποδεικνύει ότι προχωρά και βελτιώνεται μέσα από το επίπονο έργο μας. Στόχος όλων, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Επαναλαμβάνω ταυτόχρονα ότι στηρίζω αμέριστα το έργο που επιτελούν τα μέλη μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται ευσυνείδητα και με επαγγελματισμό.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζω ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, όπως συνεχές και αδιάκοπο είναι το έργο μας για μια ασφαλέστερη κοινωνία, την καταπολέμηση του εγκλήματος και προστασία των πολιτών. Συνεχίζω λοιπόν, με την ίδια αποφασιστικότητα και σε πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας με τη λοιπή Ηγεσία του Σώματος.

Ευχαριστώ και πάλι τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το πρόσωπό που, που βέβαια αντανακλά στην Αστυνομία ως σύνολο.

Επαναβεβαιώνω τη θέληση μας να εργαστούμε σκληρά ούτως ώστε να δώσουμε στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης και της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα