Αρχ. Κύπρου: «Τα χρήματα της Εκκλησίας εξυπηρετούν τον λαό»

Στην τέλεση αγιασμού και εν συνεχεία στον εγκαινιασμό του χώρου των νέων αποθηκών της εταιρείας ΚΕΟ στη Λάρνακα προέβη το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Φεβρουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι αποθήκες αυτές αποτελούν τον νέο χώρο διακίνησης και διανομής των προϊόντων της ζυθο-οινοβιομηχανίας ΚΕΟ, το συντριπτικό μετοχικό μέρος της οποίας κατέχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή

Κύπρου. Οι νέες αυτές αποθήκες της ΚΕΟ, θα εξυπηρετούν, σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο της Εταιρείας ΚΕΟ, την επαρχία Λάρνακας και όχι μόνο, επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεαματική βελτίωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας κατά τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς παρευρισκομένους ήταν κι ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, βουλευτές και άλλοι πολιτικοί, στελέχη και συνεργάτες της Εταιρείας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Περδίος συγχάρηκε την εταιρεία για το υψηλό επίπεδο το οποίο έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, ώστε να καθιστά τον κάθε Κύπριο υπερήφανο.

Στον χαιρετισμό του, ο οποίος αποτελούσε κυρίως μία έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους κοπιώντες συνεργάτες του, ο Μακαριώτατος είπε τα εξής: «Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι κυρίως για να συγχαρώ τους συνεργάτες μου. Η Εκκλησία έχει καλούς συνεργάτες, γι’ αυτό πάει μπροστά. Μεγαλομέτοχος της Εταιρείας δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αλλά η Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος, προεδρεύει, ενδιαφέρεται, αλλά μέτοχος είναι η Εκκλησία και οι συνεργάτες της. Δόξα τῷ Θεῷ. Λόγω των καλών συνεργατών, η Εκκλησία σήμερα πάει τόσο καλά, ώστε μετ’ υπερηφανείας πολλής λέγω ότι στα 2000 χρόνια της πορείας της Εκκλησίας, ποτέ δεν πρόσφερε τόσα πολλά όσα προσφέρει σήμερα. Μπορεί να δουλεύουμε αθόρυβα, αλλά πιστεύω ότι το αισθάνεται ο λαός, διότι η πόρτα μας είναι πάντοτε ανοικτή σε όλους, πλουσίους και φτωχούς, άσημους και διάσημους, και τους βλέπουμε όλους κάτω από τον ίδιο φακό χωρίς να ξεχωρίζουμε κανένα. Και τους αντιμετωπίζουμε όλους το ίδιο. Είμαι όχι ευχαριστημένος, αλλά ενθουσιασμένος, και με τη Διεύθυνση της ΚΕΟ και με τους εκεί εργαζομένους, διότι σε κάθε χρόνο που περνά, η εταιρεία ανεβαίνει για το καλό του λαού μας. Όσα περισσότερα λαμβάνει η Εκκλησία στις επενδύσεις της, τόσα περισσότερα θα πηγαίνουν στον λαό. Τα χρήματα της Εκκλησίας είναι πρωτίστως για τον κόσμο που έχει ανάγκη, γι’ αυτόν που πεινά, για τον άρρωστο που πρέπει να βρει την υγεία του. Φθάνει που το γνωρίζει ο Θεός. Δεν θέλουμε να τον γνωρίζουν άλλοι…Εκείνο που μπορώ να διαβεβαιώσω όσους εργάζονται στην Εταιρεία είναι ότι πάντοτε θα είμαι σκυμμένος πάνω σε όλους, για το καλό πρωτίστως του λαού μας »

Ομιλία εκ μέρους της Εταιρείας εκφώνησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΚΕΟ κ. Χαραλάμπος Παναγιώτου, ο οποίος επισήμανε ότι η επιτυχία της Εταιρείας στηρίζεται καταρχάς στην πατρική μέριμνα του Μακαριωτάτου, όπως επίσης και σε όλους, όσοι εργάζονται θέτοντας υπεράνω όλων το καλό της Εταιρείας. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες και όσους εργάστηκαν για την ανοικοδόμηση των νέων αποθηκών, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία νέων αποθηκών και στις άλλες επαρχίες.

Με το πέρας των ομιλιών, έγινε η κοπή της κορδέλας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Υφυπουργό Τουρισμού και ακολούθησε πλούσια δεξίωση.

Σε όλους μοιράστηκε δώρο μία φιάλη από εκλεκτή κουμανδαρία της ΚΕΟ.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα