Απόσυρση επικίνδυνων προϊόντων από την αγορά

Παιδικό σαμπουάν (DELKAM Hello Kitty Shampoo &Bath gel), προϊόν για τις βλεφαρίδες (La Lill Primer) με προέλευση την Ελλάδα, καθώς και γάντια εργασίας εμπορικής επωνυμίας Triuso πακιστανικής προέλευσης έχουν κριθεί ως επικίνδυνα και έχουν αποσυρθεί από την αγορά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), όπως αναφέρεται σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σε σχέση με τα γάντια τo Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου

Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοινώνει «το προϊόν παρουσιάζει χημικό κίνδυνο καθότι περιέχει μέχρι και 12,0 mg/kg χρώμιο (VI) το οποίο δυνατό να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στον χρήστη. Ο προμηθευτής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά», προστίθεται.

Παράλληλα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το πιο πάνω προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405618.

Σε σχέση με το σαμπουάν μάρκας DELKAM Hello Kitty Shampoo &Bath gel αναφέρεται ότι «το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου», καθώς και ότι «δεν είναι σύμφωνο με το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009».

Για το προϊόν ανάδειξης των βλεφαρίδων La Lill Primer, σημειώνεται ότι «το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει στη σύνθεσή του τις ουσίες υδροξείδιο του νατρίου (sodium hydroxide) και sodium lauryl sulphate, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «για τα πιο πάνω προϊόντα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής τους».

Για τον λόγο αυτό, προστίθεται, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες «διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των πιο πάνω προϊόντων στην αγορά και προτρέπουν το κοινό όπως σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του τα εν λόγω προϊόντα, να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα αυτά, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες στα τηλέφωνα 22608606 και 22608663».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα