Άρχισε τις επαφές του στο Κουβέιτ ο Πρόεδρος της Βουλής

Κοινός στόχος ΚύπρουΚουβέιτ είναι η ενδυνάμωση των ήδη εξαίρετων σχέσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη την πρώτη μέρα των επαφών του κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Κουβέιτ, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο

κ. Συλλούρης και η κυπριακή αντιπροσωπεία έγιναν νωρίτερα δεκτοί από τον Εμίρη του Κουβέιτ Sheikh Sabah al-Ahmed al-Jaber al-Sabah στο Al Diwan Al Amiri.

Προηγήθηκε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Marzouq A. Al-Ghanim, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την Κύπρο και ιδιαίτερα για τη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι οι σχέσεις να μεταφραστούν σε πραγματική συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Ο κ. Συλλούρης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Sheikh Jaber Mubarak Al – Hamad Al – Sabah.

Αναμένεται τώρα να μεταβεί στη Βουλή της χώρας για επίσημη συνάντηση με τον Al-Ghanim και στη συνέχεια ο τελευταίος θα παραθέσει επίσημο γεύμα για την αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τους βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Ηλία Μυριάνθους και Άννα Θεολόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα