Aπόλλων: Δεδομένες οι δυσκολίες, όπως και ο στόχος

Τον δυσκολότερο αγώνα του δίνει το Σάββατο ο Απόλλωνας και γι' αυτό ο Πέδρο Εμανουέλ προετοιμάζει τους παίκτες του έτσι, ώστε να παρουσιαστούν όπως πρέπει για να διεκδικήσουν τη νίκη μέσα στο ΓΣΠ. Η αποστολή των «κυανολεύκων» αυτήν την εβδομάδα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, όμως στις τάξεις του Απόλλωνα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη έχει ετοιμάσει στο μυαλό του το πλάνο που θα φέρει τους παίκτες του πιο κοντά στον στόχο τους και θα το δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.


Για να πάρει ο Απόλλωνας τη νίκη στη Λευκωσία, θα πρέπει να παρουσιαστεί συμπαγής αμυντικά, να μην επιτρέψει στον ΑΠΟΕΛ να κάνει πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Βάλε και, φυσικά, αυτήν τη φορά να καταφέρει να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες καταφέρει να δημιουργήσει. Σε τέτοιους αγώνες όπως αυτός του Σαββάτου, η δημιουργία ευκαιριών θα είναι περιορισμένη, γι' αυτό οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά, με καθαρό μυαλό, για να σκοράρουν και να ξεκολλήσουν από το μηδέν.
Όμως το ντέρμπι του Σαββάτου δεν είναι θέμα της επίθεσης. Είναι κυρίως θέμα της άμυνας. Για να μπορέσει ο Απόλλωνας να διεκδικήσει τη νίκη μέσα στο ΓΣΠ μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, θα πρέπει η αμυντική του λειτουργία να είναι και πάλι άψογη. Να μη δώσει πολλές ευκαιρίες στην ομάδα της Λευκωσίας και να αγγίξουν όλοι το τέλειο. Αν καταφέρει ο Απόλλωνας και διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα για 9° φετινό παιγνίδι, τότε ίσως θα έρθει και η νίκη, γιατί στατιστικά είναι μάλλον αδύνατο για μια ομάδα να μείνει για 4° σερί παιγνίδι στο 0-0.
Ο αμυντικός ογκόλιθος της ομάδας Λεάντρο Φρέιρε Ντε Αραούχο, που μαζί με τον Αγγελή Αγγελή έχουν βρει μια εξαιρετική χημεία και συνθέτουν ένα απροσπέλαστο τοίχος, προπονήθηκε κανονικά χθες και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Οι δύο τους έχουν αγωνιστεί μαζί σε 4 αγώνες και μόνο στον πρώτο με τον Εθνικό δέχθηκαν γκολ. Στα άλλα τρία παιγνίδια είχαν άψογη συνεργασία και βοήθησαν να κρατήσει το μηδέν η ομάδα τους με Ομόνοια, Πάφο και ΑΕΚ.

Χρωστά ένα γκολ…
Σε ό,τι αφορά τον Γκίε, που αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ, πιθανότατα σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Αν τα καταφέρει, τότε και αυτός θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του και θα ηγηθεί της προσπάθειας του Απόλλωνα για γκολ στο ΓΣΠ. Ο 3G χρωστά ένα γκολ στη Λευκωσία, αφού πέρυσι με τον ΑΠΟΕΛ έχασε 2-3 τεράστιες ευκαιρίες, ενώ φέτος απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία και κόντρα στην Ομόνοια.

Απέχουν οι οργανωμένοι
Εν τω μεταξύ, ο Απόλλωνας το Σάββατο θα αγωνιστεί στην πρωτεύουσα χωρίς το πιο δυνατό του όπλο, που είναι οι οργανωμένοι του οπαδοί. Οι «κυανόλευκοι» αποφάσισαν να απόσχουν από το ντέρμπι της Λευκωσίας, γιατί είναι αντίθετοι στο γεγονός ότι θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Σίγουρα η απόφαση αυτή των οργανωμένων θα μειώσει και την προσέλευση των φίλων της ομάδας, αφού ένας σημαντικός αριθμός εκείνων που πάνε στα εκτός έδρας παιγνίδια προέρχεται από τους οργανωμένους.

Keywords