Αποκλειστικό: Συνομιλία για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο

Τον χορό των αποκαλύψεων και των ηχητικών ντοκουμέντων για τους στημένους αγώνες ανοίγει απόψε αποκλειστικά το Σίγμα.

Ηχογραφημένες συνομιλίες καταδεικνύουν με ποιο τρόπο πρώην μέλος της επιτροπής διαιτησίας, επιχειρούσε να επηρεάσει διαιτητή σε αγώνα νέων. Φανερώνεται επίσης, πώς εμπλέκεται σε όλη αυτή την υπόθεση και η ΚΟΠ.

Αναλυτικότερα, οι καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, πριν από ένα μήνα, άνοιξαν ουσιαστικά και τον οχετό του ποδοσφαίρου. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, με την αστυνομία να έχει

ήδη λάβει μεγάλο αριθμό καταθέσεων.Το υλικό που έφθασε στο ΣΙΓΜΑ και που θα το αποκαλύψουμε στην ολότητα του τις επόμενες ημέρες, αποτελεί απόδειξη ότι κάποιοι επιμένουν και θέλουν να επέλθει η κάθαρση και στο χώρο του ποδοσφαίρου.Απόψε αποκαλύπτουμε την πρώτη - από σειρά αρκετών - συνομιλίων, μεταξύ πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας με εν ενεργεία διαιτητή για ποδοσφαιρικούς αγώνες της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η ουσία της όλης συνομιλίας, δηλαδή τις υποδείξεις του πρώην μέλους της Επιτροπής διαιτησίας στον διαιτητή, ο οποίος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του να ευνοήσει συγκεκριμένη ομάδα. Στην αρχή της συνομιλίας ακούγονται γενικές κουβέντες, ωστόσο πολύ σύντομα ο πρώτος μπαίνει στο ψητό και δίδει οδηγίες για το χειρισμό του αγώνα νέων Πάφος-Ομόνοια.Μέρος από το πρώτο ηχητικό απόσπασμαΜΕΛΟΣ Ε.Δ-Έλα να σου πω κάτι…Διαιτητής-Πε μου…. ΜΕΛΟΣ Ε.Δ- Το λοιπόν…Το Σαββάτο πάεις στην Πάφο, στα δεύτερα το παιχνίδι το U15 εν οι 2 πρώτοι ντάξει; Το λοιπόν θέλω έτσι να παίξει λίον η έδρα οι Παφίτες γιατί εκακοφάνηκεν τους που εβάλαμε Λεμεσιανούς. Εντάξει εγώ εκαθησύχασα τους, είπα τους εννά σας παίξουν εντάξει τα παιθκιά.Ντάξει? Τζαι εννά πω και του (......), του (......) εν του έχω εμπιστοσύνη να του μιλήσω.Διαιτητής-Εντάξει (....) μου.ΜΕΛΟΣ Ε.Δ-Προσέχετε όμως λιόν για να μεν έχει παράπονα η Πάφος.

Στη συνέχεια, το πρώην μέλος της επιτροπής διαιτησίας, προχωρεί σε παρατηρήσεις αφού ο διαιτητής δεν ακολούθησε τις οδηγίες του.Πρόκειται για αγώνα τρίτης κατηγορίας και συγκεκριμένα μεταξύ των ομάδων Σπάρτακου Κιτίου-Διγενή Ορόκλινης. Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 1-0 με τη συνομιλία να αφορά οφσαϊντ που δε δόθηκε υπέρ συγκεκριμένης ομάδας. Μέρος από το δεύτερο ηχητικό απόσπασμαΔΙΑΙΤΗΤΗΣ -Με το προχτεσινό τι έγινε τελικά? ΜΕΛΟΣ Ε.Δ-Με το προχτεσινό με σχίλια ζόρκα ήταν να σου βάλει 7, 9 ο παρατηρητής /τζαι λαλεί μου ρε μα ήταν οφσάιντ. Τζαι μένα ούλλοι είπαν μου ότι ήταν οφσαιντ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ -Οϊ κύριε (......) μου εν είχε έτσι πράμα.ΜΕΛΟΣ Ε.Δ-Μα ρε (..…) είπαμε τους ανθρώπους που θέλουμε να βοηθήσουμε…είσχεν τηλεόραση πίσω σου ρε κουμπάρε? Άμαν εν έτσι φάσεις που εξεχωρίσαν… σήκως την σημαία οφσαιντ…εν θα σου έλεγεν κανένας, ήταν ανθρώπινο λάθος.Τζαι λάθος να ήταν, ήταν να σου πουν εν ανθρώπινο λάθος. Εθέλαμε να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Αφού άμαν σας λαλώ μια κουβέντα σημαίνει έχω σας εξασφαλισμένους τζαι εν θα σας αφήκω εκτεθειμένους. Πρέπει να δουλεύκει ο νούς σας, εσύ είσαι έξυπνος άνθρωπος. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-Για τζίνη τη φάση ήμουν 100% σίγουρος.ΜΕΛΟΣ Ε.Δ-Ήσουν 100% αλλά εξεχωρίσαν 3-4 παίχτες μόνοι τους. Ο κόσμος θωρεί, θωρεί τους παίχτες την ώρα που πιάννουν την μπάλα. Ήταν 3-4 οφσαιντ.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-Ξέρω το… ΜΕΛΟΣ Ε.Δ - Αφού εθέλαμεν να τους βοηθήσουμε τζίνους λίον. Ε γιατί εν την σηκώνεις? Ε ήνταλως? Παν να σε κάμουν να αγιάσεις? Ελαλούσαν για σένα εκατηγορούσαν σε άφηκες οφσάιντ…εννά τους έχω εγώ πας την κκελέ μου ρε κουμπάρε? Τζαι παν τζαι τζικατω στην ΚΟΠ τζαι λαλούν τα. Ε αφού για να σας πω κουβέντα εν τζαι ο παρατηρητής μέσα. Να κόφκει ο νους σας.Το Σίγμα θα επανέλθει αύριο με νέες ηχογραφημένες συνομιλίες που αποκαλύπτουν και το πως κόμματα και ιδεολογίες κάνουν πάρτι σε βάρος του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα