Αποκλειστικό: Απόφαση "βόμβα" κατά της MIG, υπέρ "κουρεμένου"

Βόμβα στα θεμέλια της Μαρφίν βάζει η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου.
Η απόφαση έρχεται να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της MIG, υπέρ εταιρείας, η οποία απώλεσε καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, εξαιτίας του "κουρέματος" το 2013 στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Πρόκειται, ουσιαστικά για την πρώτη υπόθεση "κουρεμένου" καταθέτη, στην οποία

κυπριακό δικαστήριο δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία της MIG, του αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλου, για να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις που διεκδικεί στη βάση της αγωγής της.

Με βάση τη δικαστική απόφαση, την οποία εξασφάλισε το Σίγμα:

- Απαγορεύει στην εταιρεία MIG να πωλήσει τις μετοχές, που κατέχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα στην ελλαδική εταιρεία Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" Α.Ε.
- Απαγορεύει στη MIG να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 27ης Αυγούστου 2018 ή και οποιασδήποτε άλλης ημερομηνίας, που αφορούν στην πώληση στις εταιρείες Hellenic Healthcare όλων των μετοχών, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο του "ΥΓΕΙΑ".

Η συμφωνία της MIG έλαβε μόλις χθες την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και αναμένεται, σύμφωνα με τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα.Η απόφαση προβλέπει την ταχεία επίδοση του δικαστικού διατάγματος στα γραφεία της MIG στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο καθιστά σαφές ότι το διάταγμά του ισχύει μέχρι την πλήρη εκδίκαση της αγωγής εναντίον της MIG, εκτός και εάν η εταιρεία εμφανιστεί ενώπιόν του στις 12 Οκτωβρίου και αποδείξει ότι το διάταγμά του δεν πρέπει να ισχύει.

Μέχρι τότε, αναφέρει το διάταγμα:

Εάν η MIG, οποιοσδήποτε διευθυντής, αντιπρόσωπος και υπάλληλος της αμελήσουν να συμμορφωθούν με το διάταγμα υπόκεινται σε σύλληψη και η περιουσία τους σε κατάσχεση.

Έχει σημασία να δούμε τους λόγους που επικαλέστηκε στην αγωγή της η εταιρεία, που έχασε τις καταθέσεις της στην πρώην Λαϊκή.Λέγαμε και στην αρχή ότι η αγωγή στρέφεται εναντίον και άλλων προσώπων.

Οι απαιτήσεις της εταιρείας στρέφονται εναντίον και των Ευθυμίου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και Βασίλειου Θεοχαράκη.

Σε διάφορες περιόδους, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία στην αγωγή της, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας και με συντονισμένες πλην όμως παράνομες αποφάσεις μαζί με την MIG, συνετέλεσαν στην χορήγηση δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ίδια την MIG, στην οποία είχαν, άμεσα ή έμμεσα προσωπικό συμφέρον, αφού υπήρξαν κατά την ίδια περίοδο αξιωματούχοι της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, που προβάλλει ενώπιον του δικαστηρίου η εταιρεία, που απώλεσε τις καταθέσεις της τα συγκεκριμένα πρόσωπα:
Χρησιμοποίησαν δόλιες ενέργειες, οι οποίες επέφεραν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, την οποία τα εν λόγω πρόσωπα διοικούσαν με αντιληπτό στα ίδια τα συμφέροντα των καταθετών της που έχασαν τα χρήματά τους.

Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Η εταιρεία επικαλείται στους ισχυρισμούς της, την εν εξελίξει ποινική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου καταλογίζεται, στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και το αδίκημα της δωροληψίας από την εταιρεία Focus, έτσι ώστε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να μπορέσει να αποκτήσει κατά τρόπο μη συμβατό συμμετοχή της MIG και του επενδυτικού ταμείου του Tosca Fund στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ανάμεσα στους ισχυρισμούς της εταιρείας φαίνεται να περιλαμβάνεται και η εξεταζόμενη από τις αστυνομικές αρχές παροχή χρημάτων σε πολιτικά κόμματα της Κύπρου από την Focus.

Αυτό όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι κάτι το οποίο αφήνει να νοηθεί ότι αποσκοπεί στη διευκόλυνση των παράνομων στόχων του Ανδρέα Βγενόπουλου και των Εναγομένων, στην υπόθεση της, που κατέληξαν στην άμεση ή έμμεση χορήγηση στην MIG εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Λαϊκή Τράπεζα και την θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα Marfin Egnatia Bank.



Keywords
Τυχαία Θέματα