ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ/Mail Ροζίτας: Νομίζω θα σε κάνω πλούσιο

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις όσο περνούν οι μέρες αναφορικά με το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ και τη διασπάθιση συνολικά 5 εκατομμυρίων ευρώ από ερευνητικά προγράμματα. Αφορμή για το νέο κύμα αποκαλύψεων ήταν η θεληματική κατάθεση της φερόμενης ως βασικής ύποπτης, Ροζίτας Παυλίδου.

Στην κατάθεσή της, λοιπόν, όπως είδαμε και τις προηγούμενες μέρες, απορρίπτει τα περί του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην όλη υπόθεση και ταυτόχρονα κατονομάζει ως ιθύνων νου άτομο το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο. Αναφορές εξάλλου κάνει και για «ύπαρξη τρομοκρατικής οργάνωσης» που δρούσε εντός του ΤΕΠΑΚ μέσω συνεργατών σε ερευνητικά προγράμματα.

Σήμερα, Δευτέρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αναμένεται να παραλάβουν σειρά εγγράφων από το ίδιο το Πανεπιστήμιο σχετικά με ερευνητικά προγράμματα.

Τα έγγραφα αυτά ζητήθηκαν μετά από τις αναφορές της Παυλίδου στην κατάθεσή της. Ως εκ τούτου, αν στοιχειοθετηθούν οι αναφορές της εναντίον των τριών νέων προσώπων που κατονομάζει ως συνεργούς στην υπόθεση, οι ανακριτές αναμένεται να προσάψουν κατηγορίες και να τους συμπεριλάβουν στο ήδη μεγάλο κατηγορητήριο της υπόθεσης αυτής.

«Θα σε κάνω πλούσιο»

Email με υποσχέσεις έστελνε η Παυλίδου σε συνεργάτες της. Μετά τα email λοιπόν, με τις πλούσιες ευχές για τη νέα χρονιά που απεκάλυψε την Παρασκευή 1/12 το SigmaLive, νέα email, αυτή τη φορά με την «επιβεβαίωση» των υποσχέσεων, έρχονται στο φως.

Η εν λόγω συνομιλία είναι μετά από την έγκριση ενός από τα 23 συνολικά ερευνητικά προγράμματα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ/ Mail Ροζίτας: Εύχομαι να γίνουμε πιο πλούσιοι

Το email αναφέρει:

«Τελικά είσαι πολύ κωλόφαρδος!!!! Εκτός από το IKTIMED, πάει στη 2η φάση και το πιο κάτω.
Νομίζω θα σε κάνω πλούσιο.Μόνο να μην με βασανίζεις.Θα μιλήσουμε σύντομα.
Προς το παρόν να τελειώσεις το άλλο».

Ζήτησε εξουσιοδότηση για υπογραφές

Στην 55σελιδη θεληματική κατάθεση, η Παυλίδου αναφέρει ότι της δόθηκε εξουσιοδότηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή για να υπογράφει και πρόσθεσε ότι ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του καθηγητή», τακτική του οποίου ήταν να αναθέτει εργασίες των ερευνητικών προγραμμάτων σε φίλους του.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από σχετική συνομιλία της με καθηγητή, η εν λόγω εξουσιοδότηση φέρεται να ήταν αίτημά της.

«Για την καλύτερη και γρήγορη διεκπεραίωση των εργασιών του προγράμματος IKTIMED, του οποίου είστε Επιστημονικός Υπεύθυνος, εισηγούμαι να με εξουσιοδοτήσετε για υπογραφή των οδηγιών πληρωμής που αφορούν το πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που συμφωνείτε, παρακαλώ απαντήστε θετικά στο μήνυμά μου.

Ευχαριστώ
Ροζίτα».

Το σύντομο ταξίδι στη Βαρκελώνη

Σε άλλη συνομιλία προκειμένου να διευθετηθεί ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, παρατίθενται οι κρατήσεις, καθώς και το «αίτημα» για μια επιπλέον μέρα.

«Παιδιά,

Έχω κάνει κράτηση για την Βαρκελώνη 25-27 Ιανουαρίου.
Θεωρώ ότι το ταξίδι είναι πολύ σύντομο…. Και δεν αξίζει τον κόπο. Θα έπρεπε τουλάχιστον να μείνουμε ακόμα μια μέρα, να δούμε την πόλη.

Είχαμε πει κάτι για επίσκεψη στο STP και νομίζω είναι πολύ χρήσιμο»

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες της κ.Π αυλίδου αγγίζουν και άτομα στη διοίκηση του ΤΕΠΑΚ, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, γνώριζαν την παράνομη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα