ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ιδού τα έγγραφα που καίνε καθηγητές ΤΕΠΑΚ

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν οι νέες καταγγελίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου που αφορούν στημένες, όπως καταγγέλλεται, ανελίξεις καθηγητών στις οποίες διαπιστώνεται πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το SigmaLive, κατά τη χθεσινή συνεδρία φωτιά της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, κατατέθηκε έγγραφο – καταγγελία για συγκεκριμένη περίπτωση πλήρωση μέλους ΔΕΠ, το οποίο είχε συνεργασία για τουλάχιστον 5 χρόνια με μέλος Κοσμήτορα Σχολής του Πανεπιστημίου ο οποίος φαίνεται να προτείνει τον εν λόγω, παραβλέποντας να αναφέρει την ακαδημαϊκή τους συνεργασία και τις κοινές τους δημοσιεύσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεδρία «φωτιά» σε ΤΕΠΑΚ-Κλείδωσαν γραφεία ΠΚ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, φαίνεται να προκύπτουν θέματα που αφορούν το παράτυπο της διαδικασίας, την παράβαση του κώδικα καλής πρακτικής και προσπάθεια παραπλάνησης της ειδικής επιτροπής/εκλεκτορικού και συγκλήτου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, ο εν λόγω Κοσμήτορας και ο επιλεχθείς υποψήφιος είναι συντονιστές στο ίδιο ερευνητικό πρόγραμμα εδώ και χρόνια, έχουν από κοινού παρουσίαση σε συνέδριο και συμμετέχουν στην ίδια ερευνητική ομάδα που πραγματεύονται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο και προβολή των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων στα ΜΜΕ.

Ο υποψήφιος έχει επίσης δημοσιεύσεις με τον εταίρο συντονιστή του ερευνητικού προγράμματος ο οποίος είναι σύζυγος μέλους ΔΕΠ του τμήματος.

Οι νέες καταγγελίες εξάλλου όπως έχει και δημόσια ειπωθεί από τον δρ.Αντώνη Θεοχάρους, ενέχουν και πολιτικές σκοπιμότητες τις οποίες ο ίδιος για λόγους προεκλογικής περιόδου επιλέγει να μην αναφέρει. Πρόκειται ωστόσο για νυν αξιωματούχους κομμάτων όπως ο ίδιος κατήγγειλε σε δημόσιες του δηλώσεις.

Εξάλλου κατά την χθεσινή συνεδρία της Συγκλήτου, τα μέλη της σε μια εκτός ατζέντας κίνηση, έθεσαν ενώπιον της ολομέλειας σχετική απόφαση που αφορούσε ουσιαστικά τον εν λόγω καθηγητή του Πανεπιστημίου και τις τελευταίες καταγγελίες στις οποίες προβαίνει δημόσια. Παράλληλα με την Σύγκλητο, την ίδια ώρα συνεδρίασε σε Ειδική Συνεδρίαση το Σώμα των Κοσμητόρων και υιοθέτησε την απόφαση για την οποία είχε προκληθεί σάλος και αναστάτωση στην Σύγκλητο.

Σημειώνεται τέλος ότι σήμερα παρόλο που ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του καθηγητή στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, σε χθεσινή της απόφαση η γραμματεία του σώματος, αποφάσισε όπως μην παρευρεθεί ο καθηγητής λόγω του ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου των ερευνητικών προγραμμάτων.

Δεν θα είναι παρών στην Επ. Ελέγχου ο δρ. Θεοχάρους

Keywords
Τυχαία Θέματα