Αποδόθηκε δικαιοσύνη για δολοφονία μωρού 49 χρόνια μετά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από αγγλικό δικαστήριο ένας άνδρας που πριν από 49 χρόνια σκότωσε τον γιο της συντρόφου του, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 19 μηνών.

Ο μικρός Πολ Μπουθ υπέκυψε λόγω σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων το 1968.

Ο πατριός του, ο Ντέιβιντ Ντίαρλαβ, 71 ετών σήμερα, ισχυρίστηκε εκείνη την εποχή ότι το παιδί έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε στο κεφάλι. Όμως πολλές δεκαετίες αργότερα, βλέποντας μια φωτογραφία της οικογένειας, ο αδελφός του Πολ, ο Πίτερ, που τότε ήταν τριών ετών, θυμήθηκε ότι είχε δει τον πατριό του να χτυπάει το κεφάλι του παιδιού

στο πρέκι του τζακιού.

Η μαρτυρία του Πίτερ οδήγησε το 2015 στη σύλληψη του Ντίαρλαβ και την άσκηση δίωξης σε βάρος του για ανθρωποκτονίας. Ο κατηγορούμενος χώρισε από τη μητέρα των παιδιών –η οποία δεν ζει πλέον– δυο χρόνια μετά την τραγωδία. Αργότερα παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες.

Την μαρτυρία του Πίτερ Μπουθ επιβεβαίωναν οι εκχυμώσεις που έφερε το σώμα του θύματος, ιδίως στους αστραγάλους.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά τον θάνατο του Πολ, ο Ντίαρλαβ, που ουδέποτε παραδέχτηκε την ενοχή του, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια.

"Σήμερα ο Πολ θα ήταν ολόκληρος άνδρας, αναμφίβολα θα είχε παντρευτεί και μάλλον θα είχε αποκτήσει παιδιά. Όμως δυστυχώς ο Πολ δεν μπόρεσε να ζήσει τη ζωή του εξαιτίας της βάρβαρης πράξης του Ντέιβιντ Ντίαρλαβ, ενός άνδρα που υποτίθεται ότι τον φρόντιζε και τον πρόσεχε" ανέφερε η οικογένεια Μπουθ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αφού ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Εξερχόμενος από το δικαστήριο ο αστυνομικός επιθεωρητής Μαρκ Ντίμελοου επαίνεσε την οικογένεια του Πολ και τους μάρτυρες, χαιρετίζοντας "το θάρρος που επέδειξαν ξαναζώντας τα ίδια γεγονότα 50 χρόνια μετά".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα