Από τις «ενδείξεις για νέα πτώματα», στο «δεν υπάρχουν ευρήματα»

Με ανάκριση έμοιαζαν οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, αφού οι δημοσιογράφοι έθεσαν απανωτά ερωτήματα μετά και τις τελευταίες δηλώσεις από πλευράς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, σε σχέση με πιθανές άλλες δολοφονίες που διέπραξε ο 35χρονος, που έφερε το ψευδώνυμο «Ορέστης» και ψάρευε θύματα από πλατφόρμες γνωριμιών στο διαδίκτυο.

Ενώ τις προηγούμενες μέρες, υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι των αρμόδιων φορέων άφηναν να νοηθεί ότι το φρεάτιο στο Μιτσερό κρύβει κι άλλα αποκρουστικά ευρήματα, εντούτοις σήμερα είχαμε ένα «μάζεμα» των σχετικών δηλώσεων.

Μάλιστα,

ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, «αν και δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εύρημα μέχρι στιγμής εντός του φρεατίου».

Παραπληροφόρησε σκόπιμα τις αρχές ο 35χρονος;

Η αλλαγή στάσης από πλευράς αρμόδιων φορέων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν, τελικά, ο 35χρονος να «έπαιξε» με τις Αρχές και να τις παραπληροφόρησε σκόπιμα.

Όπως τονίστηκε και από ειδικούς ψυχολόγους, πιθανόν τέτοια άτομα όπως ο 35χρονος, να ένιωσαν ότι οι κάμερες και τα φώτα γύρισαν πάνω του, με αποτέλεσμα να ήθελε να μείνει στο προσκήνιο και το επίκεντρο της επικαιρότητας.

Πιθανολογείται από τους εν λόγω ειδικούς ότι όσο περνούν οι μέρες ο 35χρονος θα κλείνει το στόμα του ακόμα περισσότερο, χωρίς να δίνει πληροφορίες πλέον στην Αστυνομία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο 35χρονος δεν παραδέχθηκε στις ανακρίσεις κάποιο άλλο φόνο, πέραν των δύο φόνων που είπε ότι διέπραξε. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε τον φόνο της Αριάν και της Mary Rose, ενώ προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς για την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της Rose, οι οποίοι και διερευνώνται από την πρώτη στιγμή.

Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει κάποια άλλη παραδοχή του 35χρονου για δολοφονία που ενδεχομένως να διέπραξε.

Η κάμερα από ιδιώτη έριξε φως στο φρεάτιο;

Να αναφέρουμε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται χρήση της κάμερας ιδιώτη, η οποία είναι πολύ υψηλής ευκρίνειας και οι Αρχές έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι βρίσκεται εντός του φρεατίου.

Αντίθετα, τις πρώτες μέρες των ερευνών χρησιμοποιείτο η κάμερα των Αρχών, η οποία -όπως ειπώθηκε αρκετές φορές από αρμόδια χείλη- δεν είναι υψηλής ευκρίνειας, με αποτέλεσμα να κατέγραφε μόνο κάποιες σκιές.

Πιθανόν, λοιπόν, η νέα κάμερα που χρησιμοποιείται να έδωσε σαφέστερη εικόνα και να οδηγηθούν πλέον οι έρευνες σε άλλο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα