Από την αγγλοφιλία, στην τουρκοφιλία...

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνευρίσκονται και συμφωνούν με τον Ακιντζί και τα τουρκοκυπριακά κόμματα και μάχονται με μανία κατά των Ελληνοκυπρίων που διαφωνούν με τη φιλοσοφία τους

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ κατέστησαν, φανερά και απροκάλυπτα, ουρά του Ακιντζί. Συνεπώς, δεν νομιμοποιούνται να κατηγορούν κόμματα ότι αποτελούν ουρά οποιουδήποτε άλλου. Τα μυστικά δείπνα του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ακιντζί, οι συναντήσεις του Άντρου Κυπριανού με τον Ακιντζί, οι κωλοτούμπες

και των δύο, η υποταγή και η υλοποίηση των τελεσιγράφων του κατοχικού ηγέτη, οι συνευρέσεις τους με τουρκοκυπριακά κόμματα, οι εξαρχής επιθέσεις τους κατά της απόφασης της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα είναι ικανοποιητικές μαρτυρίες, για να καταδείξουν πως τα δύο κόμματα αποτελούν σχηματισμούς πρόθυμους να εξυπηρετήσουν τους στόχους της κατοχικής ηγεσίας.

Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ πρόσφεραν επιχειρήματα στον Ακιντζί, δικαιολόγησαν στην ουσία τη στάση του να διακόψει τις συνομιλίες και γενικά ενήργησαν υπονομευτικά για την ελληνοκυπριακή πλευρά και τις προσπάθειές της να κατανείμει ευθύνες στην τουρκική για το αδιέξοδο που η τελευταία προκάλεσε. Αποδέχθηκαν να προωθήσουν την αξίωση Ακιντζί για «διόρθωση του λάθους», με τη γνωστή τροπολογία του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Παιδείας, αλλά ο Ακιντζί είναι τόσο αδηφάγος, ώστε αυτή η δουλική ενέργεια των δύο μεγάλων κομμάτων του έχει ανοίξει την όρεξη.

Απαιτεί και νέα κωλοτούμπα και δηλώνει πως «η διόρθωση του λάθους» θα ολοκληρωθεί μόνο με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, χέρι με χέρι και μέσα σε προκατασκευασμένη ατμόσφαιρα, δήθεν αντεγκλήσεων μεταξύ τους, θα κάμουν το χατίρι του Ακιντζί και θα υπερψηφίσουν, την ερχόμενη Παρασκευή, την τροπολογία-ντροπής του ΔΗΣΥ.

Αλλά, αν ο Ακιντζί είναι αχόρταγος στις απαιτήσεις του και στα όσα λαμβάνει από τα δύο κόμματα, ο Άντρος Κυπριανού είναι άπληστος σε όσα απαιτεί να πράξει η ελληνοκυπριακή πλευρά, προκειμένου να ικανοποιήσει τον σύμμαχό του. Και σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» και στο Sigmalive, απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας «να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει να τιμάται η πολιτική της Ένωσης στα σχολεία». Αποδομείται όλη η ιστορία του κυπριακού Ελληνισμού.

Σήμερα, ζητείται η καταδίκη της Ένωσης, ο στόχος ενός περήφανου και ηρωικού αγώνα του κυπριακού λαού, αύριο θα ζητείται να μην εορτάζεται η επέτειος έναρξης του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, θα αποδομούνται οι ήρωες και οι μάρτυρες του αγώνα εκείνου, όλα όσα αποτελούν την πιο ένδοξη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του λαού μας.

Αλλά δεν θα μείνουν ώς εδώ ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Θα προχωρήσουν και σε ικανοποίηση όλων των εξωφρενικών όρων που υποβάλλουν η Τουρκία και ο Ακιντζί. Οι κωλοτούμπες τους θα ισχύσουν και σε θέματα αξιοποίησης φυσικού αερίου και είμαστε βέβαιοι πως θα ζητήσουν να μην υπάρξει καμία γεώτρηση, για να μην επηρεασθεί ο ψευδοδιάλογος. Θα πιέσουν, ώστε να γίνει αποδεκτή και η εκ περιτροπής προεδρία και όλα όσα ζητήσει ο κατοχικός ηγέτης, προκειμένου τα δύο κόμματα να ικανοποιήσουν τις καταστροφικές φιλοσοφίες τους, ή να δικαιωθούν μέσα από μία καταστροφή της Κύπρου και του λαού της.

Προειδοποιούμε: Δεν υπάρχει τέλος στις παραχωρήσεις προς τον Ακιντζί. Δεν υπάρχει πάτος στις διολισθήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Έτσι θα πολιτεύονται από δω και πέρα. Με συνεχείς ικανοποιήσεις των τουρκικών όρων, προκειμένου να φθάσουν στο τέρμα. Αλλά αυτό το τέρμα δεν θα είναι ούτε η επανένωση, ούτε η απαλλαγή από την κατοχή. Θα αποτελεί νομιμοποίηση της διχοτόμησης και συνέχιση μίας νέας εποχής τουρκικής κυριαρχίας επί της Κύπρου. Νόμιμης και όχι παράνομης.

Όσο περνά ο καιρός και όσο περισσότερο ο λαός αντιλαμβάνεται το καταστροφικό μίας λύσης, τόσο μεγαλύτερο θα γίνεται το μένος και η προσπάθεια ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να χαλκεύσουν νέα δεσμά στον λαό. Να μην εκπλαγεί κανένας, εάν στο τέλος, αντί δημοψηφισμάτων, εφεύρουν τρόπους, η λύση να περάσει μέσα από πλειοψηφικές ψηφοφορίες στη Βουλή.

Πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού, προβάλλει τόσο αποκρουστικός φιλοτουρκισμός και τόσο απεχθής προσπάθεια ικανοποίησης των τουρκικών όρων. Πρώτη φορά, ελληνοκυπριακά κόμματα αποδεικνύουν στην πράξη ότι θεωρούν φίλο τον κατοχικό ηγέτη και τα τουρκοκυπριακά κόμματα και εχθρούς τους Ελληνοκυπρίους. Οι Πρόεδροι ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ συνευρίσκονται μυστικά και φανερά με τον Ακιντζί και Τουρκοκύπριους αρχηγούς κομμάτων, συμφωνούν μαζί τους και ικανοποιούν αξιώσεις τους, αλλά αρνούνται να συνομιλήσουν, να ενημερώσουν, να διαβουλευθούν με ελληνοκυπριακές πολιτικές παρατάξεις.

Πρώτη φορά υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις θέσεις του κατοχικού ηγέτη και των τουρκοκυπριακών κομμάτων και τόση πολιτική κακία, μικροψυχία και μίσος εναντίον όσων Ελληνοκυπρίων διαφωνούν με τις απόψεις και θέσεις των κομμάτων της όποιας λύσης...

Κάποτε, μετά την ανεξαρτησία, ήταν εμφανέστατη η αγγλική επιρροή και το φιλοβρετανικό πνεύμα μεταξύ Κυπρίων μεγαλοσχημόνων. Σήμερα από την αγγλοφιλία, καταλήξαμε στον φιλοτουρκισμό.
Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος για το κατάντημα των ηγετών μας;

Keywords
Τυχαία Θέματα