Απίστευτο!Γεννήθηκε βρέφος 1 χρόνο μεγαλύτερο απ΄τη μάνα του

Μοιάζει απίστευτο, αλλά έγινε πραγματικότητα: Βρέφος είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερο απ’ τη μάνα του.

Η αδυναμία ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά, οδήγησε σε ένα μικρό «θαύμα». Η Tina Gibson και ο σύζυγός της Benjamin αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» ένα κατεψυγμένο έμβρυο. Εννέα μήνες αργότερα, ήρθε στη ζωή η μικρή Emma Wren, ένα έμβρυο που περίμενε… 25 χρόνια στην κρυοσυντήρηση μέχρι να βρει την οικογένειά της.

Η Emma

είχε συλληφθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1992, αλλά περίμενε πολύ για να γνωρίσει τον κόσμο. Δύο άγνωστοι δώρισαν τότε τα ωάρια και τα σπερματοζωάριά τους για να προσφέρουν ένα παιδί σε ένα ζευγάρι που δεν θα μπορούσε να αποκτήσει δικά του παιδιά.

Η γέννησή της αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς είναι το πρώτο κατεψυγμένο έμβρυο που παρέμεινε στην κρυοσυντήρηση για τόσο διάστημα όμως κατάφερε να οδηγήσει σε μια επιτυχή γέννα.

«Είμαι μόλις 25 χρονών και αυτό το έμβρυο θα μπορούσε να είναι η καλύτερή μου φίλη», τόνισε η μητέρα του βρέφους, αναφέροντας το προφανές: Αν η μικρή είχε γεννηθεί την περίοδο της σύλληψής της, θα ήταν σήμερα σχεδόν συνομήλικες.

Το μωρό είναι υγιέστατο και έχει ενθουσιάσει τους γονείς, που δηλώνουν «τυχεροί» που την απέκτησαν. «Μόλις την είδα, ξετρελάθηκα», αναφέρει ο νέος πατέρας, που δηλώνει «ερωτευμένος» με την κόρη του.

Η Tina και ο Benjamin δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και μετά από χρόνια έμαθαν για την ύπαρξη της «τράπεζας» εμβρύων εντελώς τυχαία. Ενώ στην αρχή είχαν απορρίψει την ιδέα, μετά από σκέψη αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κύηση.

Έκαναν την αίτηση στο Εθνικό Κέντρο Υιοθεσίας Εμβρύων και ύστερα από μία σειρά από απαραίτητα τεστ, που έκριναν αν η Tina μπορεί να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη, είχε έρθει η ώρα να επιλέξουν το έμβρυό τους. «Είχαμε 2 εβδομάδες για να εξετάσουμε 300 προτάσεις», είπε ο Benjamin, με τη σύζυγό του να προσθέτει: «Ήταν τόσα πολλά. Πώς να επιλέξεις;».

Η πρώτη τους επιλογή δεν προχώρησε τελικά σε κύηση και η ακριβώς επόμενη ήταν η Emma. Τότε ο γιατρούς τους τούς αποκάλυψε πως πρόκειται για το μακροβιότερο έμβρυο που διαθέτει το κέντρο και, αν τελικώς προχωρήσει καλά η κύηση και γεννηθεί, θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Παρά την αρχική έκπληξη, το ζευγάρι προχώρησε στη διαδικασία και γεννήθηκε η Emma. «Θέλαμε να υιοθετήσουμε», παραδέχεται η μητέρα της και τονίζει πως απλά κατέληξαν σε αυτή τη λύση. Μπορεί στο μέλλον να υιοθετήσουν ένα παιδί, αλλά ίσως να επιλέξουν και πάλι ένα έμβρυο.

Πηγή: imommy.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα