Απεβίωσε από κορωνοϊό Κύπριος στην Αυστραλία-Η «ιδιαίτερη» ιστορία του (pics)

Απεβίωσε από κορωνοϊό ο Κύπριος Τζακ Αλεξάνδρου, μια εμβληματική φυσιογνωμία των αποδήμων στην Αυστραλία.

Σε ρεπορτάζ αφιέρωμα της «The Age» γίνεται αναφορά στη ζωή του Κύπριου και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη μετανάστευσή του από την Κύπρο στην Αυστραλία.

Ο Αλεξάνδρου είχε γεννηθεί το 1927 στη Γιαλούσα. Παράτησε το σχολείο στην έκτη τάξη του δημοτικού για να βοηθήσει τον πατέρα του στα χωράφια καπνού που καλλιεργούσαν.

Στα 25 του όμως έφυγε μόνος του για την Αυστραλία,

με τη βοήθεια των νονών του, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει από την Κύπρο λίγα χρόνια πριν. Ο νεαρός άντρας πήγε τελικά τον Φεβρουάριο του 1951 και άρχισε να δουλεύει στην καφετέρια των νονών του στο Richmond, πριν μετακομίσει μαζί τους για να ανοίξουν ένα εργοστάσιο τούβλων στο Horsham.

Σύντομα όμως, γύρισε πίσω στη Μελβούρνη, πιάνοντας δουλειά σε ένα εργοστάσια σοκολάτας. Το 1955 ανακάλυψε το Andrew’s Cafe, το οποίο ειδικευόταν σε ελληνοκυπριακά γεύματα και ιδιοκτήτες ήταν δύο αδέρφια από την Κύπρο.

Στην καφετέρια γνώρισε με τον πιο παράξενο τρόπο τη γυναίκα του, η οποία ήταν αδερφή των ιδιοκτητών. Την είχαν συμβουλέψει αντί να φύγει από την Αυστραλία, επειδή είχε κουραστεί να πλένει πιάτα, να παντρευτεί και έδειξαν μια ομάδα αντρών που καθόταν στην καφετέρια. Ανάμεσα τους ήταν και ο Κύπριος, ο οποίος ήταν ο πιο αξιόπιστος και είχε δείξει σεβασμό.

\

Παντρευτήκαν, έκαναν δύο παιδιά και μετακόμισαν στο Πρέστον, μαζεύοντας γύρω τους σημαντικούς φίλους.

Μάλιστα, ο Τζακ δεν πήρε δίπλωμα οδήγησης πριν τα 55 του χρόνου, ενώ στα 90 του έκανε το πρώτο του τροχαίο.

Η γυναίκα του πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 83 χρόνων το 2014. Ο Τζακ πέθανε από κορωνοϊό στις 25 Αυγούστου σε ηλικία 93 ετών.

Η οικογένειά του πίστευε ότι είχε μπροστά του πολλά χρόνια να ζήσει ακόμα: ο πατέρας του έζησε μέχρι τα 102, η αδερφή του μέχρι τα 103, ενώ έχει ακόμα μια αδερφή στην Κύπρο, η οποία σήμερα είναι 98 χρονών.

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτοπεριορισμό η Στέλλα Κυριακίδου – Θετική στον ιό στενή της επαφή

Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Keywords
Τυχαία Θέματα