Απέδρασε με Πιέρο και σκέφτεται… ανατροπή

Η ομάδα του Κρίστιανσεν έφυγε με τη νίκη από το «Παπαδόπουλος» και ετοιμάζεται για την καθοριστική ρεβάνς με την Άντερλεχτ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0
ΑΠΟΕΛ 1
(8΄ Σωτηρίου)

Ένα γκολ του Πιέρου Σωτηρίου, το 17ο στο φετινό πρωτάθλημα ήταν υπέρ αρκετό για τον ΑΠΟΕΛ, για να συνεχίσει τη νικηφόρα του πορεία και ουσιαστικά να μπει με το δεξί στους αγώνες πλέι-οφ.

Ο νεαρός επιθετικός με δύσκολη κεφαλιά μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα έκρινε την αναμέτρηση που εδραίωσε

την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας (επτά βαθμούς από Απόλλωνα και ΑΕΚ).

Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» επικεντρώνονται στο ματς της Πέμπτης με την Άντερλεχτ, όπου ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει στις Βρυξέλλες, για να χτυπήσει τα ρέστα του για ανατροπή του 1-0 της Λευκωσίας.

Κακό το θέαμα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και λίγες οι φάσεις για τις δύο ομάδες. Ξεχώρισε το πάθος που είχαν οι ποδοσφαιριστές για τη νίκη, αλλά δεν έγινε ποιοτικό ματς.

Τα πλάνα των προπονητών
Τους ίδιους έντεκα όπως και στο τελευταίο παιγνίδι με τον Απόλλωνα εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα της Ανόρθωσης ο Ρόνι Λέβι.

Από την άλλη, ο Τόμας Κρίστιανσεν προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων, αλλά οι περισσότερες ήταν αναγκαστικές. Συγκεκριμένα το αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ παρουσίασε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης, απέναντι στην Άντερλεχτ, έχοντας όμως την ίδια τακτική προσέγγιση (4-4-2). Συγκεκριμένα πήραν φανέλα βασικού οι Αρτυματάς, Λάγο, Κάνιας, Βάντερ και Πιέρος.

Ο Πιέρος έκανε τη διαφορά
Το πάθος και η δύναμη ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Το παιγνίδι είχε αρκετές διακοπές από συνεχόμενα σφυρίγματα του διαιτητή για φάουλ, με αποτέλεσμα να μη δούμε ποιοτικό παιγνίδι. Ναι μεν υπήρξαν κάποια διαστήματα που ο ρυθμός έγινε γρήγορος, αλλά ήταν λίγα.

Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχισε να σκοράρει μόλις στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ (8ο λεπτό) με ωραία κεφαλιά του Σωτηρίου (προηγήθηκε φάουλ του Ιωάννου στον Σιβού στη μεσαία γραμμή) και στη συνέχεια οπισθοχώρησε. Όντας νωχελικός, χωρίς κίνηση και τρεξίματα, η Ανόρθωση ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε συντριπτικά με το μέρος της την κατοχή της μπάλας (σε κάποιο σημείο άγγιξε το 70%) και προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει τον αντίπαλο.

Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε ορισμένα μακρινά σουτ, η «κυρία» δεν μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Βάτερμαν και φυσιολογικά δεν έφτιαξε την κλασική ευκαιρία. Το ίδιο και ο ΑΠΟΕΛ που μετά το προβάδισμα που πήρε, είχε μόλις μια αξιόλογη φάση με τον Μπαράλ.

Χωρίς φάσεις το δεύτερο μέρος
Ακόμη πιο λίγες ήταν οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη. Ο ΑΠΟΕΛ βελτίωσε πολύ τα ποσοστά του στο κράτημα της μπάλας, καθώς σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Πάντως το θέαμα ήταν κακό με αρκετές διακοπές και πολλά φάουλ να παρατηρούνται εκ νέου.

Είναι ενδεικτικό πως η Ανόρθωση δεν είχε ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έκανε μόλις μια φάση στο 87 της αναμέτρησης με τον Ντε Καμάργκο! Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε γρήγορο, αλλά η μπάλα απλά ανεβοκατέβαινε στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τις προσπάθειες των παικτών να είμαι ημιτελείς.

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Κίτρινες: Ολιβέιρα, Μίτροβιτς / Μοράις, Γιαννιώτας, Μπερτόλιο

Ανόρθωση: Κοπριβετς, Αγιλάρ, Ερέρο (55΄ Καμπρέρα), Γκάμπριελ, Σάντος, Βίκτορ, Σιβού, Μίτροβιτς, Ολοβέιρα (84΄ Κολούγκα), Ράγιος, Άλβες.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Μερκής, Αρτυματάς, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75΄ Αλωνεύτης), Βάντερ (68΄ Μπερτόλιο), Μπαράλ, Πιέρος (85΄ Ντε Καμάργκο).

Το φιλμ του αγώνα
1΄ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς με σουτ του Άλβες από δύσκολη θέση το οποίο δεν βρήκε στόχο.
8΄ 0-1 Υποδειγματική αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ από αριστερά, σέντρα ακριβείας του Λάγο, καρφωτή κεφαλιά του Σωτηρίου, η μπάλα στα δίχτυα. Η φάση άρχισε με κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή από Ιωάννου σε Σιβού, αλλά έγινε φάουλ πάνω στον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης.
22΄ Δύσκολο σουτ του Ράγιος, μάζεψε σταθερά ο Βάτερμαν.
31΄ Λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης, ο Μπαράλ σε θέση βολής έκανε το πλασέ άλλα έστειλε την μπάλα έξω.
36΄ Σουτ του Ράγιος από μακρινή απόσταση, δεν αιφνιδιάστηκε ο Βάτερμαν.
45΄ Σουτ του Ολιβέιρα, αποκρούει ο Βάτερμαν.
59΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννιώτα, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
87΄ Κλασική για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Καμάργκο βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς, αλλά ο πορτιέρο της Ανόρθωσης έκανε την επέμβαση.

Έτσι το είδαν Κρίστιανσεν και Λέβι
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν τόνισε ότι η παρουσία της ομάδας δείχνει ότι θέλει να πάρει τον τίτλο.
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Είδαμε τα τρία τελευταία παιχνίδια της Ανόρθωσης και είναι μια ομάδα που έχει προοδεύσει αρκετά. Έχει καταφέρει να περάσει στο κύπελλο και πήρε ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη και τον τρόπο που τον πήραμε.

Καταφέραμε να σκοράρουμε και από εκείνο το σημείο δεν υποφέραμε. Έδειξαν καλό ομαδικό πνεύμα. Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας δείχνει ότι θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο και αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Είμαι χαρούμενος που η Ανόρθωσης βρίσκεται στην εξάδα. Τα κατάφερε κάπως αργά όμως είναι μια ομάδα που παλεύει για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια».

Λέβι: «Άδικο αποτέλεσμα»
«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Πιστεύω ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα. Από τους παίκτες μου είμαι ικανοποιημένος. Παρά την πίεση από το ΑΠΟΕΛ στάθηκαν πολύ καλά. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια μας για να φτιάξουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε κάποιο γκολ. Βλέπουμε την συνέχεια και το επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι στο ΑΠΟΕΛ καλή συνέχεια».

Στο ρελαντί η Άντερλεχτ
Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η Άντερλεχτ επανήλθε στις επιτυχίες στο Βελγικό πρωτάθλημα, επικρατώντας με το άνετο 3-0 επί της Μπέβερεν. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ της αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ ήταν οι Μπρούνο, Τεόντορτσικ και Μποτζί.

Ο Ρενέ Βέιλερ προχώρησε σε τέσσερεις αλλαγές στην ενδεκάδα του συγκριτικά με το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο προστάτεψε τους Τεοντόρτσι, Τιέλεμανς και Ντεντόκερ. Τους τρεις καλύτερους παίκτες της ομάδας δηλαδή.
Άντερλεχτ: Βoeckx, Appiah, Mbodji, Spajic, Obradovic (71' Deschacht), Dendoncker, Tielemans (59' Trebel), Hanni, Stanciu, Bruno, Teodorczyk (59' Thelin).

Keywords
Τυχαία Θέματα