Απάτη με γιοτ ολιγάρχη, κατόχου κυπριακού διαβατηρίου- Πώς ξεγέλασε τις Αρχές

Συνελήφθη Βρετανός υπήκοος με την κατηγορία ότι βοήθησε τον ρωσοκύπριο δισεκατομμυριούχο, Viktor Vekselberg, να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το SkyNews ο 52χρονος Richard Masters συνελήφθη στην Ισπανία, ενώ ο συνεργός του Vladislav Osipov παραμένει υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Κατάσχεση δύο αεροσκαφών αξίας 10 εκατ. από κυπριακή offshore

Οι δύο άντρες κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον ρωσοκύπριο δισεκατομμυριούχο να παρακάμψει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι δυτικοί

λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το SkyNews αναφέρει ότι ο 52χρονος Βρετανός διατηρούσε εταιρεία με γιοτ και ανάλαβε το σκάφος του Vekselberg με την ονομασία «Tango», αξίας $90 εκατομμυρίων.  Σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τις Αρχές, άλλαξε το όνομα του σκάφους σε «Fanta». Από την πλευρά του ο δεύτερος ύποπτος φαίνεται ότι χρησιμοποίησε εταιρείες-βιτρίνες για να κρύψει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του σκάφους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι και οι δύο έχουν κατηγορηθεί για πολλαπλά αδικήματα όπως συνωμοσία για εξαπάτηση και διάπραξη αδικημάτων κατά των ΗΠΑ, παραβίαση του Διεθνούς Νόμου για τα Οικονομικά Έκτακτης Ανάγκης-IEEPA και τέλος για ξέπλυμα χρήματος.

Σημειώνεται ότι στον Vekselberg επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2018 λόγω της προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Του επιβλήθηκαν σκληρότερες κυρώσεις τον Μάρτιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Vekselberg φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν. 

Διαβάστε επίσης: Κατασχέθηκε το πολυτελές γιοτ φίλου του Πούτιν- Κατέχει κυπριακό διαβατήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα