Σχεδόν 300 κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 2 Κύπριοι στα Φίτζι

Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να παρουσιαστούν οι δύο Κύπριοι που συνελήφθησαν στα νησιά Φίτζι και αντιμετωπίζουν 293 κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το ΚΥΠΕ, τα αδέρφια Λοΐζος και Κλεάνθης Πετρίδης φέρονται να συμμετείχαν σε πολλαπλές ύποπτες συναλλαγές τον περασμένο μήνα και σήμερα βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι δύο Κύπριοι αντιμετώπιζαν αρχικά έξι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος ύψους $3,060, ωστόσο, σύμφωνα

με τα δημοσιεύματα, οι αρχές κατάσχεσαν $150,000 που βρίσκονταν στην κατοχή τους.

Αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή στις 9.30 πμ, τοπική ώρα.

Σε επικοινωνία του ΚΥΠΕ με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Φίλιππο Κρητιώτη, μας λέχθηκε ότι το Υπουργείο ενημερώθηκε από την περασμένη εβδομάδα μέσω δημοσιεύματος για την υπόθεση και αμέσως επικοινώνησε με την Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα και ζητήθηκε ενημέρωση και διερεύνηση. Γνωρίζουμε, είπε, ότι τα αδέλφια συνελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου και κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητιώτη, ο Ύπατος Αρμοστής που είναι διαπιστευμένος και στα Φίτζι επικοινώνησε με τα δύο αδέλφια μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης επικοινώνησε με την μητέρα τους για οποιαδήποτε προξενική βοήθεια ενδεχομένως να χρειαστεί η οικογένεια. Εμείς, είπε, παρακολουθούμε το θέμα και είμαστε σε επικοινωνία με τον Υπατο Αρμοστή.

Κύπριοι καταζητούμενοι στα Φίτζι για ξέπλυμα χρήματος

Keywords
Αναζητήσεις
αδελφια πετριδης κατηγορούμενοι για ξεπλυμα χρηματα
Τυχαία Θέματα