Απάντηση Φυλακτού στον Χαμπιαούρη με αφορμή επιστολή Οδυσσέα

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης "παραποιεί την αλήθεια και παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει και όπως θεωρεί ότι τον βολεύουν", αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι «ο κ. Χαμπιαούρης με την πρωτοφανή προχειρότητα σε όλα ανεξαίρετα τα εκπαιδευτικά θέματα που καλείται να διαχειριστεί, έχει, ήδη, βραχυκυκλώσει τα σχολεία και αν συνεχίσει, απλώς, θα τα διαλύσει».

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι εξασφάλισαν και έχουν αυτούσια στα χέρια τους την επιστολή

που απέστειλε ο Γενικός Ελεγκτής στον Υπουργό Παιδείας.

«Τη μελετήσαμε πολύ προσεκτικά. Είναι παρόμοια με όλες τις επιστολές που έχει αποστείλει η Ελεγκτική Υπηρεσία τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας. Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παραποιεί την αλήθεια και παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει και όπως θεωρεί ότι τον βολεύουν. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ξεκάθαρο και πολύ γνωστό εδώ και χρόνια. Δεν είναι αυτό που προφορικά αναφέρει και προωθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Χαμπιαούρης», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρει, στη γραπτή δήλωση του, ότι ο κ. Χαμπιαούρης τους έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους τακτικές και δεν τους εκπλήττει.

«Αυτό έκανε και κάνει όχι μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες που διορίστηκε στη θέση του Υπουργού, αφού ανάλογες τακτικές χρησιμοποιούσε κατά των υφιστάμενών του, των εκπαιδευτικών, κατά την υπηρεσία του ως ΕΔΕ και μετέπειτα ως ΠΛΕ», σημειώνει.

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι αυτό που ουσιαστικά ζητά επανειλημμένα ο Γενικός Ελεγκτής με απλά λόγια, είναι το Υπουργείο Παιδείας να μελετήσει τα ζητήματα που εγείρονται στην επιστολή πολύ προσεκτικά και όσα δεν είναι θεσμοθετημένα να θεσμοθετηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ

«Ακόμα και ο Γενικός Εισαγγελέας, επιβεβαιώνει την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του θέματος των απαλλαγών που παραχωρούνται στους εκπαιδευτικούς σε διδακτικό χρόνο». Δεν είπε ούτε ο Γενικός Ελεγκτής ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας στον Υπουργό Παιδείας να καταργήσει οτιδήποτε. Του ζητούν, ορθά, όσα δεν είναι θεσμοθετημένα να τα θεσμοθετήσει. Να τα πάρει στη Βουλή ή στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανάλογα, και να τα θεσμοθετήσει. Αν κάποια από αυτά που δεν είναι θεσμοθετημένα κριθούν ότι δεν χρειάζονται, τότε να προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις», προσθέτει.

Γι’ αυτό, συνεχίζει ο κ. Φυλακτού, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στις 24/8/2016 με την Απόφαση Αρ. Ε81.127 στην εργοδότηση εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας για τα θέματα αυτά και μέσα από διάλογο να επιτευχθεί ο «εξορθολογισμός της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού».

«Ο κ. Χαμπιαούρης, ετσιθελικά, πρόχειρα, αιφνιδιαστικά και απαράδεκτα επέλεξε τρία θέματα που και θεσμοθετημένα είναι και τεκμηριωμένα για να τα καταργήσει και για να κάνει, δήθεν, «εξορθολογισμό». Όχι κ. Χαμπιαούρη. Δεν είναι αυτό που έπρεπε και που πρέπει να κάνετε», συμπληρώνει.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να μελετήσει τον σχετικό φάκελο του θέματος.

«Θα βρείτε μέσα δύο επιστολές της ΠΟΕΔ, η μια ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2018 και η άλλη ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2018, στις οποίες η ΠΟΕΔ εκφράζει ετοιμότητα και βούληση όταν προσκληθεί σε διάλογο, θέτει ερωτήματα και κάποια ζητήματα που μέχρι σήμερα δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και έχει εκπονήσει για τον σκοπό αυτό μελέτη 154 σελίδων που θα αξιοποιήσει στον διάλογο που θα διεξαχθεί», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ, αναφέρει ο κ. Φυλακτού, καλεί το Υπουργικό Συμβούλιο να καλέσει τον Υπουργό Παιδείας να αρχίσει από αύριο διάλογο για τα ζητήματα αυτά και να διαλύσει για άλλη μια φορά τα μαύρα σύννεφα που ο κ. Χαμπιαούρης φρόντισε να φέρει πάνω από το εκπαιδευτικό σύστημα, από το δημόσιο σχολείο.

«Ο κ. Χαμπιαούρης με την πρωτοφανή προχειρότητα σε όλα ανεξαίρετα τα εκπαιδευτικά θέματα που καλείται να διαχειριστεί, έχει, ήδη, βραχυκυκλώσει τα σχολεία και αν συνεχίσει, απλώς, θα τα διαλύσει», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα