Απαιτούν πλήρη κάλυψη στο ΓεΣΥ Τ/κ-Πως απαντά ο Γεν. Εισαγγελέας

Δεν καρποφόρησαν οι επαφές που είχε με τον Υπουργό Υγείας ισχυρίζεται η Τ/κ ομοσπονδία συντεχνιών εργαζομένων TÜRK-SEN που απαιτεί ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το ΓΕΣΥ για τους συνταξιούχους Τουρκοκυπρίους που είχαν εργαστεί στο παρελθόν στις ελεύθερες περιοχές και είχαν συμβολή στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυπριακής Δημοκρατίας.

"Ουδέποτε είχα συνάντηση με την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Συντεχνιών εργαζομένων TÜRK-SEN όπως ισχυρίζεται ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ασίμ Εμπέογλου", ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. 

Όπως λέγει ο Ασίμ Εμπέογλου, η λύση

θα δοθεί στο δικαστήριο.

 «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος δεν κάνουμε δυσμενή διάκριση. Αυτό ισχύει και για Ελληνοκύπριους που δεν έχουν μόνιμη διαμονή στις ελεύθερες περιοχές», ανέφερε ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου. 

Ερωτηθείς από το ΣΙΓΜΑ ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε:"Δεν είναι θέμα το οποίο απαντά κάποιος πρόχειρα, ούτε και είναι ορθό να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις. Εάν οποιοσδήποτε προσφύγει σε Δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας θα εκπροσωπήσει τη Δημοκρατία".

Πάντως ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έχει προβεί σε εξαιρέσεις, καλύπτοντας μέσω του ΓΕΣΥ Τουρκοκυπρίους που δεν διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές αλλά εργάζονται εδώ.

Σε μια άλλη εξέλιξη την παραίτηση του υπέβαλε το πρωί ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Αλέκος Σταμάτη.

Ερωτηθείς γιατί τώρα η παραίτηση αφού γνώριζε εδώ και καιρό τα δεδομένα με την οικογένεια του απάντησε πως "δεν ήταν προβλέψιμο ότι δεν θα μπορούσε να τα διαχειρίζεται τα καθήκοντα του από το εξωτερικό, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν" σύμφωνα με τον ίδιο.

Η παραίτηση του Αλέκου Σταμάτη έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος τον ευχαρίστησε για το έργο που επιτέλεσε στον ΟΚΥΠΥ.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα