Αντιπαράθεση Τορναρίτη - Μαυρίδη στο ΣΙΓΜΑ: «Λιποτάκτες – Οχετός»

Πολιτική κόντρα ανάμεσα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκο Τορναρίτη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Κώστα Μαυρίδη, ξέσπασε την Τετάρτη (17/4) στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», του ΣΙΓΜΑ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Τορναρίτης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από αναφορές του κ. Μαυρίδη σε σχέση με το Κυπριακό, με αφορμή και την έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ για την αποστολή

των καλών του υπηρεσιών.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό δεν βρίσκουν σύμφωνη την ηγεσία του ΔΗΣΥ η οποία δεν τολμά να βγει δημόσια και τον παραδεχτεί. Επίσης, σχολίασε το γεγονός ότι κάποιοι που χαρακτηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε ως την μεγαλύτερη της νίκη λίγες μέρες προηγουμένως ήταν απέναντι της θέληση του λαού (σ.σ εννοώντας το σχέδιο Ανάν και τον ΔΗΣΥ που το υποστήριξε).

Ο κ. Τορναρίτης χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα όσα άκουσε από τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ. «Βεβαίως δεν βρέθηκε ποτέ ο ΔΗΣΥ μαζί με το ΕΛΑΜ να διαδηλώνει έξω από την ελληνική πρεσβεία, το μεγαλύτερο στήριγμα του αγώνα μας. Εκεί ήταν το ΔΗΚΟ, δεν ξέρω αν ήταν και ο κύριος Μαυρίδης, μαζί με τους ΕΛΑΜίτες και διαδήλωναν εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε. Υπενθύμισε ότι το γεγονός αυτό έγινε σε διαμαρτυρία για την παράσταση του ΘΟΚ σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας η οποία θα ανέβαινε στα κατεχόμενα.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για λαϊκισμό και καπηλεία του πατριωτισμού από πλευράς του κ. Μαυρίδη. Παράλληλα, έκανε λόγο για λιποτάκτες του στρατηγικού στόχου που είχε θέσει ο Γλαύκος Κληρίδης για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

«Οι ίδιοι πατριώτες, σε εισαγωγικά πάντα, προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον Πρόεδρο Κληρίδη να πάει στην Κοπεγχάγη, αν θυμάστε στο roundabout του αεροδρομίου, για να φέρει πίσω τη μεγαλύτερη νίκη όπως σας την περιέγραψα προηγουμένως (σ.σ την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε), για να έχει το δικαίωμα ο κ. Μαυρίδης, να διεκδικεί τη ψήφο το λαού για να πάει τάχατες να τον υπηρετήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τορναρίτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τις ευρωκλογές σχολιάζοντας την αναφορά περί διαφωνίας του κόμματος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάλεσε τον κ. Μαυρίδη να εξετάσει τα πεπραγμένα της δικής του ηγεσίας. «Και επειδή δεν μου φταίνε οι άνθρωποι της ηγεσίας δεν θα αναφερθώ και δεν θα πέσω τόσο χαμηλά για να πάω να συναντήσω εκεί κάτω τις αναφορές του κ. Μαυρίδη», συμπλήρωσε.

Προχωρώντας ο κ. Τορναρίτης, κατηγόρησε τον κ. Μαυρίδη για προσπάθεια που καταβάλλει να κλέψει τη συνείδηση των ψηφοφόρων εγκλωβίζοντας τους στο συναίσθημα.

«Αυτό έπραξαν οι κύριοι, σαν το κύριο Μαυρίδη διαχρονικά και γι΄αυτό οδήγησαν σε πολλά αδιέξοδα τον κυπριακό ελληνισμό και όχι μόνο», τόνισε.

Ο κ. Μαυρίδης απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι του προκαλεί εντύπωση ότι άκουσε το όνομα του γύρω στις δέκα φορές από τον συνομιλητή του.

«Θα θεωρήσω ότι κάθε φορά που ακούω το όνομα μου από τον κ. Τορναρίτη, μάλλον είναι εύσημο και προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνεται. Να το γνωρίζει και ο ίδιος. Να μην νομίζει ότι με αυτού του είδους τη στοχοποίηση ότι θα κερδίσει απέναντι μου», δήλωσε υποψήφιος του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Μαυρίδης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος διατυπώνει πολιτικές απόψεις με τις οποίες κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί, κάνοντας λόγο όμως για οχετό και χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του ο Νίκος Τορναρίτης.

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, μετά από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης από πλευράς Μαυρίδη, υποστήριξε ότι δεν του απάντησε σε κανένα από τα επιχειρήματα του, με τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ, να ανταπάντα ότι όλοι κρίνονται από τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα