Αντιπαράθεση Καρούσου – Μαύρου για την ηχορύπανση (vid)

Στις Ελληνικές Καλένδες παραπέμπεται ο νόμος για την ηχορύπανση μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εφαρμογής του.

Την αναστολή του νόμου χαιρετίζει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ο οποίος καλεί παράλληλα τη Βουλή να πάρει σύντομα αποφάσεις.

«Εγώ κάνω έκκληση στη Βουλή, ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής την κυρία Ελένη Μαύρου να θέσει το θέμα στη συνεδρία της Επιτροπής

της γιατί το θέμα είναι κατεπείγον. (JumpCut) Εάν δεν ανασταλεί ο νόμος πριν από τις διακοπές της Βουλής θα δημιουργήσουμε αρκετά προβλήματα και του χρόνου θα έχουμε ως αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα μία καταστροφική χρονιά», δήλωσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών απάντησε ότι η Βουλή δε χρειάζεται εκκλήσεις.

«Υπήρχε επαρκής χρόνος για να εφαρμοστεί η νομοθεσία από το 2016 που εγκρίθηκε, είχε δοθεί μεταβατική περίοδος, θυμίζω ότι τέθηκε σε ισχύ από την 1/1/2017, και μόλις τώρα ήρθαν τα αρμόδια υπουργεία να πουν ότι δυσκολεύονται να την εφαρμόσουν», σημείωσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου.

«Παράκλησή μου είναι να αφήσουμε τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να δούμε το εθνικό συμφέρον που είναι ο τουρισμός και να πάρουμε την απόφαση να ανασταλεί αυτός ο νόμος», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, αναμένεται να διευθετηθεί συνάντηση με όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες για θέσπιση χρονοδιαγραμμάτων για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του υπό αναφορά Νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα