Αντίδραση Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων για ΥΠΠ

Την αντίδραση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου προκάλεσε δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, ημερομηνίας 28 Αυγούστου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας στην οποία φέρεται να είπε ότι οι συντεχνίες δεν πρέπει να κλείσουν αλλά πρέπει να ακολουθούν το «παράδειγμα» της ΠΑΣΥΔΥ, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Συντεχνία.

«H αφοπλιστική ειλικρίνεια του Υπουργού Παιδείας και

Πολιτισμού εμπεριέχει μέσα της όλα όσα εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια όταν το μακρινό 2012 μετείχαμε στα συλλογικά σώματα της οργάνωσης στην οποία κάνει αναφορά ο κ. Χαμπιαούρης», αναφέρει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου.

Προσθέτει ότι η δήλωση του Υπουργού Παιδείας καταδεικνύει ότι, μέσω της ΠΑΣΥΔΥ «ο συνδικαλισμός στο δημόσιο έχει χάσει την ταυτότητά του και το χειρότερο είναι ότι δεν λειτουργεί υπέρ του δημόσιου υπάλληλου και της αξιοπρέπειας του, αλλά είναι υποταγμένη στην εκάστοτε κυβέρνηση για την οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Αποτέλεσμα των πιο πάνω, συνεχίζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου, «ήταν η υποβάθμιση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των δημοσίων υπαλλήλων και η κατ’ επέκταση εφαρμογή μονομερών αποφάσεων της εργοδοτικής πλευράς».

Επίσης, «οι δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση και επιβλήθηκαν σ’ αυτούς μονομερώς τα επαχθή οικονομικά μέτρα τα οποία μας επηρεάζουν δυσμενώς μέχρι τη συνταξιοδότησή μας».

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου αναφέρει ότι «ακόμη και τώρα, μετά το τέλος της οικονομικής κρίσης, η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο φαίνεται και από το γεγονός ότι η συμφωνία για μερική αποκατάσταση των μισθών μας έγινε με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ χωρίς εκπροσώπηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Προσθέτει ότι «μόνη ελπίδα των εργαζομένων στο δημόσιο» είναι η Ανεξάρτητη Συντεχνία «η οποία τους προσφέρει τη δυνατότητα για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και να διεκδικήσουν λόγο στα εργασιακά δρώμενα του δημόσιου τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα