Ανόρθωση: Άρχισε να παίρνει μορφή το παζλ

Γεμίζει σταδιακά η φαρέτρα της Ανόρθωσης. Η λύση του διοικητικού αδιεξόδου και η υπερπήδηση του εμποδίου των Κριτηρίων Ιουνίου έχει «απελευθερώσει» τις κινήσεις του τεχνικού διευθυντή της «κυρίας» Αλμπέρτο Μπενίτο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε ένα δυνατό μετεγγραφικό ντεμαράζ, φέρνοντας ένα νέο «αέρα» αισιοδοξίας και προοπτικής στην οικογένεια της Ανόρθωσης.

Πλέον, ο μετεγγραφικός σχεδιασμός μπαίνει στην τελική του ευθεία, αφού πλησιάζει

και η μέρα αναχώρησης (17 Ιουλίου) στην Πολωνία για την πραγματοποίηση του βασικού σταδίου προετοιμασίας και ο στόχος είναι το ρόστερ να είναι, αν όχι πλήρες, σχεδόν πλήρες, ώστε ο προπονητής της ομάδας Αντόνιο Πούτσε να μπορεί να δουλέψει και να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του, δημιουργώντας τη νέα Ανόρθωση…

Ακολουθεί μεσοεπιθετική ενίσχυση

Μετά την απόκτηση και δεξιού μπακ, του πολύπειρου Ισπανού Καλντερόν, ο Μπενίτο έχει θωρακίσει την αμυντική γραμμή της ομάδας και πλέον οδεύει προς ενίσχυση και της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Καλντερόν αποτελεί το έβδομο μετεγγραφικό απόκτημα της Ανόρθωσης και το έκτο που καλύπτει θέση ξένου, το οποίο, αν συνυπολογιστεί στους «παλαιούς» Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Ντλόβου και Γκονσάλβες, και μάλλον και στον Πελέ που επέστρεψε στις προπονήσεις, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό οι επόμενες κινήσεις να αφορούν σε ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, αφού οι θέσεις ξένων που απομένουν να συμπληρωθούν οι δεκαπέντε, είναι μονάχα τρεις.

Το πλάνο του Μπενίτο κάνει λόγο για ενίσχυση με δύο ακραίους επιθετικούς, αφού μαζί με τους Εντλοβού και Ίσμα μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή και ο Μακρής. Παράλληλα υπάρχει πλάνο για την απόκτηση και ενός μέσου, πολυσύνθετου, που να μπορεί να προσφέρει τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό. Για τη θέση αυτή έχει προταθεί εδώ και λίγες μέρες ο Νούνο Ασίς, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται από τον Μπενίτο.

Δεύτερη ευκαιρία στον Πελέ

Πάντως, η επιστροφή στις προπονήσεις του Πελέ δεν σημαίνει αυτομάτως και παραμονή στην ομάδα, αλλά, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει την πρόθεση των Μπενίτο και Πούτσε να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο με την Ανόρθωση και ζήτησε να συνεχίσει, αφού υπήρχαν οικονομικές διαφορές στην πρόταση που του έγινε για αποδέσμευση. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την ποιότητα του Πελέ, αλλά το ζήτημα είναι η γενικότερή του συμπεριφορά και η αγωνιστική του πειθαρχία. Αν παρουσιαστεί συνεπής και πραγματικά μεταμελημένος, τότε θα αποτελέσει μια σημαντική επιστροφή/προσθήκη στον χώρο του άξονα, που μαζί με τους Βικτόρ και Οικονομίδη μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή τριάδα αμυντικών χαφ.

Πρώτη γεύση με Άρη

Μια πρώτη γεύση της νέας Ανόρθωσης θα μπορούμε να δούμε την Πέμπτη σε φιλικό παιχνίδι με τον Άρη. Βεβαίως, θα είναι πολύ νωρίς για όποια συμπεράσματα, αλλά θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους της «κυρίας» να δουν για πρώτη φορά από κοντά τα πολλά νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα