Ανησυχίες Λευκωσίας για την Τουρκική στάση

Δείπνο εργασίας αναμένεται να έχουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Συρία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συνάντηση, πρώτη μεταξύ τους, τα αποτελέσματα της οποίας η Λευκωσία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αφορά άλλωστε στην προφορική συμφωνία Τσίπρα – Ερντογάν για το Κυπριακό, περί ανάγκης για προπαρασκευαστικές συναντήσεις

των δύο εγγυητριών για συζήτηση των ζητημάτων ασφάλειας και εγγυήσεων.

Καθοριστικότερη ωστόσο για το τι δέον γενέσθαι θα είναι η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, στις 21 Μαρτίου στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή της ad hoc τετραμερούς στο Ισραήλ, παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

Ο τρόπος ανάγνωσης από την Τουρκία των μηνυμάτων που θα σταλούν από την Ιερουσαλήμ, είτε δια δηλώσεων, αλλά και μέσω της κοινής διακήρυξης, θα είναι, λένε διπλωματικές πηγές ενδεικτικός για το πως προχωρούν τα πράγματα σε Κυπριακό και ενεργειακά.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Πρόεδρός της Δημοκρατίας υποδεχόταν στο γραφείο του το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Συζητήθηκε, πληροφορείται το Σίγμα, η πρόταση Αναστασιάδη προς Ακιντζί για είσοδο εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστή πόλη.

Δεν εξέλιπε η αισιοδοξία του Προέδρου, αν και εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, μας ανέφερε για το αποτέλεσμα μέλος της Αμμοχωστιανής αντιπροσωπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα