Ανησυχία στα σχολεία της Λεμεσού-«Άτομα είχαν επαφή με τα θετικά κρούσματα»

Την ανησυχία τους σχετικά  με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κλείσουν τα σχολεία στη Λευκωσία και όχι παγκύπρια εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο Πρόεδρος οργανωμένων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή ανέφερε πως, «θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κρούσμα με θετικό δείγμα είχαμε και στη Λεμεσό. Υπάρχει αναστάτωση

ιδιαίτερα στην πόλη της Λεμεσού και σε συγκεκριμένα σχολεία γιατί όντως υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν σχέση και με το θετικό περιστατικό της Λευκωσίας αλλά και με το θετικό της πόλης».

Ο κος Χριστοφή είπε ότι, «οι Αρχές έχουν ενημερωθεί αλλά δεν γνωρίζω τον χρόνο που είχαν ενημερωθεί. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ακριβώς το ίδιο που συνέβη στη Λευκωσία, συνέβη και στη Λεμεσό. Γ΄ αυτό το λόγο αποφασίσαμε χθες ότι πρόκειται για ημίμετρα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία σε Παγκύπρια βάση και προληπτικά».

Από την άλλη ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου είπε πως, «εχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους γονείς και στους μαθητές των υπόλοιπων επαρχιών για το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών από την επαρχία Λευκωσίας μεταφέρεται καθημερινά προς τα υπόλοιπα σχολεία αλλά και με το γεγονός ότι κάποιοι έχουν συνδεθεί με κάποιο τρόπο με τον γιατρό».

Το Υπουργείο Παιδείας

Απαντώντας στην ανησυχία των οργανωμένων γονέων ο Υπεύθυνος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης ζήτησε από τους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη στις Αρχές.

«Αυτοί που έπρεπε να το γνωρίζουν το γνωρίζουν. Το Υπουργείο Υγείας χειρίζεται το όλο θέμα και με τα δεδομένα που έχει μπροστά του αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων στη Λευκωσία», είπε.

Πρόσθεσε, «θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει λίγο ο πανικός, να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι θα είναι προς το συμφέρον μας και προς το καλό μας, να βάλουμε ολόκληρη την Κύπρο σε καραντίνα γιατί εάν ακούσουμε τις απόψεις των συμπολιτών μας,έτσι όπως εκφράζονται στο τέλος αυτό θα πρέπει να γίνει»
«Πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα, το ίδιο κάνουμε και εμείς ως Υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ο κος Μαρκάτζιης.

Όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα ο κος Μαρκατζιης  είπε όπως στάλθηκε από νωρίς η εγκύκλιος και έπρεπε ήδη να υπάρχουν στα σχολεία αντισηπτικά υγρά κα.

Την ίδια ανησυχία εξέφρασαν και οι καθηγητές, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ να αναφέρει συγκεκριμένα ότι μαθητές επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να το αναφέρουν και επέστρεψαν κανονικά στο σχολείο.

Πάντως οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης στην Πάφο, προχωρούν σήμερα σε έκτακτη συνεδρία ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση.,

Keywords
Τυχαία Θέματα