Ανησυχία από θέατρα για coronapass-«Δεν είναι δουλέια μας ο έλεγχος»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού, Βάσος Αργυρίδης, ο οποίος μίλησε για το άνοιγμα των θεάτρων, ενώ εξέφρασε και τις ανησυχίες του για την εφαρμογή του coronapass.

Αρχικά ανέφερε ότι μετά από αρκετό καιρό αναφέρθηκαν και τα θέατρα στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας. «Συνήθως μας ξεχνούσαν, ενώ τώρα υπάρχει μια κλιμακωτή ελευθέρωση των μέτρων».

Στη συνέχεια  ανέφερε ότι κανένας λειτουργός ή διευθυντής θεάτρου ή εστιατορίου δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον οποιοδήποτε επισκέπτη το coronapass. «Δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε

έλεγχο στις εισόδους, ούτε έχουμε τους μηχανισμούς για κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε ότι δεν τους έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα κάνει τον έλεγχο, ενώ διερωτήθηκε τι θα γίνεται όταν θα υπάρχουν 200 θεατές στο θέατρο. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διακόψει παράσταση στο θέατρο για να ελέγξει πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ελπίζω το μέτρο του coronapass να μην λειτουργήσει αρνητικά».

Τέλος ανέφερε ότι στην περίπτωση του θεάτρου ισχύει ο προγραμματισμός από την πλευρά του θεατή. «Αν ο θεατής θέλει να παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη παράσταση, θα προγραμματίσει και την εξέταση covid».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Τι ισχύει σε άλλες χώρες που εφάρμοσαν το «Coronapass»

Χρ. Κληρίδης: Γιατί είναι αντισυνταγματικό το coronapass

Keywords
Τυχαία Θέματα