Αγγελίδης: Σοβαρή η κατάσταση μετά την υπόθεση Λοϊζίδου

Δυσάρεστη και πολύ σοβαρή η κατάσταση με τις καταγγελίες και τις διαρροές των emails της κας Λοϊζίδου, σύμφωνα με τον νομικό Ανδρέα Αγγελίδη.

Χαρακτήρισε ως ορθή την άμεση μετακίνηση της κας Λοϊζίδου από τη θέση στην οποία βρισκόταν, ωστόσο επεσήμανε ότι ενδεχομένως να μπορούσε να είχε τεθεί και σε διαθεσιμότητα.

Ξεκαθάρισε ότι το να τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει άμεσα, καθώς

υπάρχει το δικαίωμα, πριν αποφασίσει η ΕΔΥ, να δώσει την ευκαιρία στον υπάλληλο να ακουστεί.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοια διαδικασία σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής.

Θα πρέπει να κρατήσουμε, είπε, μια επιφύλαξη, καθώς "υπάρχει το ενδεχόμενο τα δημοσιεύματα να μην έχουν αποδώσει όλη την πραγματικότητα και να έχουν υποστεί τροποποιήσεις, επεμβάσεις κτλ".

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι γνωρίζει αρκετά χρόνια την κα Λοϊζίδου και όπως είχε διαπιστώσει σε αρκετές περιπτώσεις, "εργάζεται πολλά χρόνια στον τομέα και εργαζόταν με προσοχή". Η έρευνα, όμως, τόνισε, θα αποφασίσει για όλα αυτά, αν έχει υπερβεί τα όρια των καθηκόντων της.

Θα πρέπει να δούμε, είπε, κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν ενήμερος για το τι έκανε η κα Λοϊζίδου.

Θα μπορούσε, αν γνώριζε, δεδομένου του ότι η επικοινωνία γινόταν με ιδιωτικό σύστημα επικοινωνίας, αλλά και του ότι υπήρχε συνεχής επικοινωνία, να έθετε περισσότερους περιορισμούς στις επικοινωνίες αυτές.

"Το πόρισμα ενδεχομένως να δείξει αν πρέπει να υπάρξει και ποινική διερεύνηση", επεσήμανε.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς ενδεχομένως να έχουμε και θέματα με τους εταίρους στην ΕΕ για το πώς τυγχάνουν διαχείρισης τέτοια θέματα", τόνισε.

"Ο ερευνών λειτουργός θα μπορεί να εμβαθύνει στα κείμενα και να δει μέχρι ποιου βαθμού αποδίδουν την πραγματικότητα, να συγκεντρώσει μαρτυρία την οποία θα πρέπει να θέσει υπόψη της κας. Λοϊζίδου, η οποία, με τη σειρά της, έχει δικαίωμα να καταθέσει τελευταία".

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσο θα ήταν καταλληλότερος ο διορισμός ποινικού ανακριτή, για να ξεκινήσει απευθείας εις βάθος διερεύνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα