Αναβρασμός στην παιδεία: Γενικές συνελεύσεις της ΠΟΕΔ για λήψη μέτρων

Έκτακτες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιεί η ΠΟΕΔ, με στόχο να εξουσιοδοτηθεί η ηγεσία της οργάνωσης να λάβει μέτρα αντίδρασης – μη αποκλειομένων και απεργιακών – σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα μέλη της ΠΟΕΔ, καλούνται να εγκρίνουν ψήφισμα στο οποίο γίνεται αναφορά σε ελλιπή μέτρα προστασίας και ανεπαρκή ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού. Καταγγέλλεται επίσης

η αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη, όπως αναφέρεται, διαφορετική αντιμετώπιση της προδημοτικής, ειδικής, και δημοτικής εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη λήψη απεργιακών μέτρων από την ΠΟΕΔ, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε: «Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο κοινός μας διακηρυγμένος στόχος, και με την ΠΟΕΔ και με τους γονείς και με όλους, είναι ότι θέλουμε ανοικτά και ασφαλή σχολεία, απεργία θα σήμαινε κλειστό σχολείο, αλλά δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα».

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί σε σχέση με το test to stay. Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε αναστολή της εφαρμογής του μέτρου, μέχρις ότου εξεταστεί σε ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα, με την συμμετοχή των υπουργών υγείας και παιδείας, του επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των γονέων.

Ο  επιδημιολόγος Βαλεντίνος Σιλβέστρος, δήλωσε ότι το test to stay αποφασίστηκε ως εναλλακτική πρόταση, ώστε να μην αναγκάζονται να περιορίζονται κάθε εβδομάδα περίπου τρεις χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Χθες, συνεχίστηκε ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στα σχολεία. Στην Δημοτική εκπαίδευση καταγράφηκαν 175 περιπτώσεις, και στην Μέση εκπαίδευση, πενήντα-μία.

Διαβάστε επίσης: 

Η απάντηση Προδρόμου για το Test to Stay και τα απεργιακά μέτρα ΠΟΕΔ

Προειδοποιεί για απεργιακά μέτρα η ΠΟΕΔ λόγω «ελλιπών μέτρων» στα σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα