Αναβιώνει το δίδυμο Νεοφύτου-Παπαδόπουλου στα της οικονομίας

Αναβιώνει το δίδυμο Αβέρωφ Νεοφύτου - Νικόλα Παπαδόπουλου, στα της οικονομίας, οι οποίοι σε συνεννόηση με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης "ψήνουν" πακέτο κοινωνικής στήριξης, όπως το έχουν "βαφτίσει".

Οι πρόεδροι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συναντήθηκαν το απόγευμα στην Πινδάρου με τους Χάρη Γεωργιάδη και Ζέτα Αιμιλιανίδου και εγκαινίασαν τον διάλογο με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα άπαντες συμφωνούν ότι περιθώρια υπάρχουν αλλά:

1) Δεν θα υπάρξει παρέκκλιση

από την δημοσιονομική σταθερότητα.

2) Θα ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην ευρεία διανομή ενός κοινωνικού μερίσματος.

3) Θα υπάρξει και συνέχεια στη διαβούλευση και για την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά στις ελαφρύνσεις, η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα είναι μια από τις προτάσεις, που ευνοούν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, αντί της μείωσης του φορολογικού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα από το 30% στο 17% από την πρώτη του χρόνου.

Πρακτικά επιθυμούν τα €45 εκατομμύρια ή 0,22% του ΑΕΠ της δημοσιονομικής επίπτωσης να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των τιμών των καυσίμων.

Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιου είδους στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης στα ορεινά.

Η κυβέρνηση, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποσύρει την εξαγγελία της για μείωση της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, που αγγίζει όλους τους Κυπρίους καταθέτες, άρα τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην Βουλή.

Με τα πιο πάνω φαίνεται η κυβέρνηση να βρίσκει ένα σύμμαχο στη Βουλή στην προσπάθειά της να προωθήσει πλέον τις βαρύνουσας σημασίας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις από τα χρόνια του μνημονίου, όπως αυτές της δημόσιας υπηρεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα έχει βεβαίως σημασία να δούμε και την στάση του ΔΗΚΟ στην κυβερνητική πρόταση για μερική αποκρατικοποίηση της Cyta, η οποία βρίσκεται στη Βουλή και θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να περάσει στις αρχές του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα