Αναταράξεων συνέχεια στο δρόμο για το ΓεΣΥ

Αναταράξεων συνέχεια στο δρόμο για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Μερίδα ιδιωτών ιατρών ενεργώντας εκτός πλαισίου ΠΙΣ, διοχετεύουν σε συναδέλφους τους έγγραφα προτρέποντάς τους να γυρίσουν την πλάτη στο ΓΕΣΥ.

«Να μείνουμε μακριά από συκοφαντικές πρακτικές. Οι γιατροί δεν χειραγωγούνται», ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος ΠΙΣ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πασχόντων και Φίλων, Μάριος Κουλουμας ανέφερε ότι «θα έρθουν και θα πουν στην πολιτεία ότι ή αποδέχεται τους όρους ή θα σαμποτάρουν την εισαγωγή του ΓεΣΥ».

Ουδέν αναληθέστερον τονίζει

ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών και μέλος του Δ.Σ του ΠΙΣ, Χάρης Αρμεύτης, ο οποίος απέστειλε επιστολή υπό την προσωπική του ιδιότητα διερωτώμενος τελικά ποιους θέλει να εκπροσωπεί ο κ.Κουλούμας.

«Ο ουσιαστικός ρόλος των εκπροσώπων των ασθενών είναι να διεκδικούν για τους ασθενείς ποιοτικό ΓΕΣΥ και όχι να κατηγορούν τους γιατρούς γιατί απαιτούν βελτιωτικές αλλαγές στο προτεινόμενο σύστημα. Επιτέλους ας ασχοληθούν με την ουσία και όχι με τα συνθήματα κατά των γιατρών για να Καλόβουλες και με καλή πρόθεση προτάσεις που γίνονται μέσω του ΠΙΣ για να γίνουν κάποιες προσαρμογές στο σύστημα, όχι ως αναφορά τη φιλοσοφία το όμως. Αυτά που είδαμε στις εφημερίδες αφορούν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία για ένα εντελώς διαφορετικό ΓΕΣΥ, είπε η αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΟΑΥ Έφη Καμμιτσή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κάλυψη της διαφοράς που προκύπτει από την πρόταση ΟΑΥ και τις απαιτήσεις ιατρών σε σχέση με το μισθολόγιο από τους ασθενείς, κάτι το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με τους ίδιους τους συγγραφείς των επιστολών.

Η εξέλιξη, λειτουργεί ως επιβεβαίωση της υπουργικής τοποθέτησης ότι ιατρικοί κύκλοι, διαχρονικά πολέμιοι της εφαρμογής του ΓεΣΥ, επιχειρούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς.

Εκείνο που είναι ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι θέτουν τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα υπεράνω της υγείας των Κύπριων πολιτών.Είναι υποκρισία ορισμένοι να επιχειρούν την υπόσκαψη του ΓεΣΥ, αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Υγείας.

Το μήνυμα από μέρους ΠΙΣ πάντως είναι ξεκάθαρο. Ναι στο ΓεΣΥ που θα διασφαλίζει ποιότητα στον ασθενή και αξιοπρέπεια στον γιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα