Αναστολή πτήσεων προς ΗΠΑ εξαιτίας φόβων για παρεμβολές από 5G

Εξέχουσες αεροπορικές εταιρείες από την Ιαπωνία, την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανέστειλαν τις πτήσεις προς αεροδρόμια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αφού εξέφρασαν ανησυχία για την ανάπτυξη του 5G.

Η Emirates, η Air India, η Japan Airlines και η All Nippon

Airways ακύρωσαν πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Σικάγο, Χιούστον και Σιάτλ, μεταξύ άλλων πόλεων των ΗΠΑ.

Η Air India ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα πραγματοποιεί πλέον πτήσεις την επόμενη μέρα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, το Διεθνές Αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο και το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty του New Jersey «λόγω της ανάπτυξης των Επικοινωνιών 5G στις ΗΠΑ."

#FlyAI: Due to deployment of the 5G communications in USA,we will not be able to operate the following flights of 19th Jan'22:

AI101/102 DEL/JFK/DEL
AI173/174 DEL/SFO/DEL
AI127/126 DEL/ORD/DEL
AI191/144 BOM/EWR/BOM

Please standby for further updates.https://t.co/Cue4oHChwx

Air India (@airindiain) January 18, 2022

Την ίδια ημέρα, η Emirates ακύρωσε πτήσεις προς τουλάχιστον εννέα πόλεις των ΗΠΑ, και πάλι «λόγω επιχειρησιακών ανησυχιών που σχετίζονται με την προγραμματισμένη ανάπτυξη υπηρεσιών δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G στις ΗΠΑ», ενώ η Japan Airlines και η All Nippon Airways ακύρωσαν τουλάχιστον 13 πτήσεις.
 

Σύμφωνα με το RT, oι αεροπορικές εταιρείες και η FAA εξέφρασαν επανειλημμένα ανησυχίες σχετικά με το 5G της ζώνης C που ενδέχεται να διαταράξει τα όργανα του αεροπλάνου, δηλαδή τα ραδιοφωνικά υψόμετρα. Μέχρι στιγμής, ο αμερικανικός οργανισμός αεροπορίας έχει εκκαθαρίσει λιγότερο από το ήμισυ του εμπορικού στόλου της χώρας για προσγειώσεις χαμηλής ορατότητας στα αεροδρόμια που ενδέχεται να επηρεαστούν από παρεμβολές 5G. Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες επηρεάστηκαν επίσης σοβαρά, με την All Nippon Airways να λέει ότι ενώ τα αεροσκάφη της Boeing 787 μπορούσαν να λειτουργούν σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, τα 777 δεν μπορούσαν.

Σε απάντηση των ανησυχιών, η AT&T και η Verizon ανέβαλαν την Τετάρτη την κυκλοφορία της υπηρεσίας 5G κοντά σε ορισμένα αεροδρόμια, αλλά όχι σε όλα.

Verizon joins AT&T in delaying some 5G deployments near airports when it turns on its newest version of 5G service tomorrow as both companies work with the FAA and airlines on concerns over possible interference. pic.twitter.com/Dtdm7wJ0qa

CNBC Now (@CNBCnow) January 18, 2022

Η Airlines For America προειδοποίησε τον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα ότι το αμερικανικό εμπόριο θα «σταματούσε» εάν η ανάπτυξη δεν καθυστερούσε και ότι «η συντριπτική πλειονότητα του ταξιδιωτικού και ναυτιλιακού κοινού ουσιαστικά θα ακινητοποιηθεί».

«Αυτό σημαίνει ότι μια μέρα όπως η χθεσινή, περισσότερες από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες θα υπόκεινται σε ακυρώσεις, εκτροπές ή καθυστερήσεις», ανέφερε η οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα