Ανακοίνωση Δήμου Λεμεσού για επερχόμενες θεομηνίες

Ο Δήμος Λεμεσού σε σημερινή σύσκεψη που έγινε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους ενημερώνει το κοινό για τα προληπτικά μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί λόγω της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΣΑΛΑ, των Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνα, της ΗΜΥ, του Δήμου Κ. Πολεμιδιών, του Δήμου Γερμασόγειας και Λειτουργοί το Δήμου Λεμεσού.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο σωστός συντονισμός όλων εμπλεκομένων και η ενημέρωση του κοινού, ούτως ώστε σε περίπτωση θεομηνιών να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική

πρόληψη και / ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου για προληπτικούς λόγους έχουν προβεί στον καθαρισμό των ποταμών, των οχετών των ομβρίων, τη σήμανση φρεατίων και τη τοποθέτηση αντλιών σε επιλεγμένα επίμαχα σημεία.

Με αφορμή την σημερινή σύσκεψη υπενθυμίζουμε το κοινό ότι θα πρέπει να λαμβάνει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Α) Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Β) Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Γ) Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

Δ) Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Ε) Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

ΣΤ) Να παρακολουθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης/δικτύωσης τις ανακοινώσεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών για πιθανόν κίτρινο συναγερμό ούτως ώστε να αποτείνονται προληπτικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμος καλεί όσους χρειάζονται σακούλες με άμμο να επικοινωνούν με τον Επιστάτη Τμήματος Οδοποιίας, κ. Νίκο Κούτελο, στο τηλέφωνο 99 453 090.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακοίνωση Δήμου Λεμεσού,anakoinosi dimou lemesou