Ανακοίνωσε θετικό κρούσμα το Γερμανικό Ογκολογικό: Πώς εξηγεί τη σύγχυση

Με ανάρτηση στο Facebook ξεκαθαρίζει την κατάσταση για το εάν εντοπίστηκε ή όχι θετικό κρούσμα το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση:

«Το GOC επανέρχεται στο θέμα που ανέκυψε χθες με κρούσμα κορωνοϊού, έπειτα από ενημέρωση και διευκρινήσεις που έλαβε από το Υπ. Υγείας:

Το περιστατικό, που αφορά άτομο του γραμματειακού προσωπικού, το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα μετρά από ιχνηλάτηση , το πληροφορηθήκαμε μόλις χθες το απόγευμα παρόλο που ανιχνεύθηκε στις 13.10 (δέκα μέρες πριν)

και μάλιστα αφού ανακοινώθηκε πρώτα στον Τύπο.

Το Κέντρο μας έλαβε αμέσως όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους κανονισμούς, και συνεχίζει να παρέχει με ασφάλεια και όλες τις προφυλάξεις τις υπηρεσίες του προς τον κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και ημέρες δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Κέντρο, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και κατόπιν ειδικής άδειας από την Διεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της Παρασκευής (23/10), ανέφερε ότι «το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο διαψεύδει την «είδηση» ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Κορωνοϊού στο GOC, καθότι δεν έχουμε λάβει ακόμα ενημέρωση από την αρμόδια Αρχή. Η «είδηση», επηρέασε πρώτα τους ασθενείς μας οι οποίοι έσπευσαν να ακυρώσουν θεραπευτικές συνεδρίες τους,. Το σωστό είναι πριν να ανακοινώνονται, να γίνεται μια στοιχειώδης διασταύρωση.

Από την 1η μέρα της κρίσης, το GOC επέλεξε πλήρη διαφάνεια στην ενημέρωση ασθενών, συγγενών και φίλων του καθώς και προς τα ΜΜΕ. Εάν είχαμε έγκυρη και επίσημη πληροφόρηση, όχι από τα μίντια, για κρούσμα κορωνοϊού, θα το βγάζαμε προς τα έξω πρώτοι εμείς.

Το Κέντρο μας όχι μόνο δεν φοβάται τα κρούσματα αλλά έχει πλάνο άμεσης δράσης για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.  Ξέρουμε ότι περνάμε φάση έξαρσης, και παρά τα δρακοντιά μέτρα που έχουμε, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και θετικά περιστατικά. Από τα social media, ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο, ενώ όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό μας κάνει τακτικούς ελέγχους κορωνοϊού». 

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει το Γερμανικό Ογκολογικό τον εντοπισμό κρουσμάτων

Οι 23 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν κρούσματα-Στο «κόκκινο» τα ιδ.νοσηλευτήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακοίνωσε, Γερμανικό Ογκολογικό, Πώς,anakoinose, germaniko ogkologiko, pos