Ανακατατάξεις στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές έφεραν οι πρόσφατες παραιτήσεις

Η παραίτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και του πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάννη, και η αντικατάστασή τους από νέους βουλευτές, έφεραν ανακατατάξεις στη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου.

Διαβάστε ακόμη: Κλήθηκαν για κατάθεση Συλλούρης, Τζιοβάνης και

Πιττάτζης


Με βάση τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής, στην Επιτροπή Άμυνας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ αντικαθιστά τον Χριστάκη Τζιοβάννη. Επίσης, ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Γεώργιος Προκοπίου ορίζεται μέλος της Επιτροπής Άμυνας.

Στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζεται ως νέο μέλος η βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Ρούλα Γεωργιάδου.

Στην Επιτροπή Γεωργίας ο Γιαννάκης Γαβριήλ αντικαθιστά τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο.

Στην Επιτροπή Εμπορίου ο Γιαννάκης Γαβριήλ αντικαθιστά τον Χριστάκη Τζιοβάννη.

Στην Επιτροπή Εξωτερικών η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα – Κουκουμά αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου.

Στην Επιτροπή Εργασίας η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα ορίζεται ως αναπληρώτρια Πρόεδρος και η βουλευτής Σκεύη Κούτρα – Κουκουμά παραμένει μέλος της Επιτροπής.

Στην Επιτροπή Μεταφορών ο Γιαννάκης Γαβριήλ αντικαθιστά τον Χριστάκη Τζιοβάννη, ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης ορίζεται ως μέλος και ο Γεώργιος Προκοπίου αποχωρεί.

Στην Επιτροπή Ελέγχου ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ορίζεται ως νέο μέλος.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος σε αντικατάσταση του Αδάμου Αδάμου και η Ρούλλα Γεωργιάδου αντικαθιστά τον Μιχάλη Γιωργάλλα.

Στην Επιτροπή Προσφύγων ορίζεται ως νέο μέλος η Ρούλλα Γεωργιάδου.

Στην Επιτροπή Υγείας ο Νίκος Κέττηρος αντικαθιστά τον Αδάμο Αδάμου.

Την Προεδρία της Ad hoc Επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα