"Σκάνδαλο Ροζίτα": 300 και πλέον κατηγορίες-Σήμερα εξελίξεις

Με συμπληρωμένο τον φάκελο της, η αστυνομία καταχωρεί σήμερα την υπόθεση των ατασθαλιών σχετικά με ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ για επτά φυσικά πρόσωπα, καθώς και για την εταιρεία του δεύτερου ύποπτου, γιου της 57χρονης πρώην υπεύθυνης Λειτουργού Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ (1η ύποπτη).

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Κακουργιοδικείο θα παραπεμφθούν έξι πρόσωπα που τελούσαν υπό κράτηση, δηλαδή η 57χρονη, ο 38χρονος γιος της, ο 41χρονος καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, οι δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου και ένας 41χρονος διευθυντής εταιρείας, ως επίσης και η 7η ύποπτη, η 39χρονη νύφη της 57χρονης, η οποία περιλαμβανόταν στα οκτώ πρόσωπα που είχαν αφεθεί ελεύθερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συνολικός αριθμός των κατηγοριών ξεπερνά τις 300, ενώ κατά τη σημερινή διαδικασία θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι έξι θα παραμείνουν υπό κράτηση ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι τελικές οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης δόθηκαν χθες από το Γενικό Εισαγγελέα στους αστυνομικούς ανακριτές του ΤΑΕ, τους οποίους είχε συγχαρεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Λεμεσό, για τον τρόπο χειρισμού της πολύπλοκης υπόθεσης.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα πρόσωπα που είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθερα, αναμένεται ότι αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα