"Πόλεμος" ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με αφορμή ανακοίνωση Χριστόφια

«Πόλεμος» λακωνικών ανακοινώσεων μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ξεκίνησε με αφορμή γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αναφορικά με την αποφυλάκιση παιδεραστή.

Στη δήλωση του ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη. Αντί για δύο λέξεις απολογίας, επιχείρησε χθες ο κ. Ιωνάς Νικολάου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί»

Και

απαντώντας στη γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, σημείωσε, «σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. Θυμίζω, επίσης, στον κ. Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια, επειδή δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα»

Καταλήγοντας είπε ότι «δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού στον όποιο υπηρέτησε τους θεσμούς αυτού του τόπου. Ντροπή!».

Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, ο ΔΗΣΥ αρκέστηκε σε ανακοίνωση έξι λέξεων.

Συγκεκριμένα, ο ΔΗΣΥ απάντησε απλά ως εξής: «Ποιος είπε ντροπή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας».

Το ΑΚΕΛ με τη σειρά του απάντησε στον ΔΗΣΥ, επίσης λακωνικά.

«Η αλαζονεία και η έπαρση δεν βοήθησε ποτέ κανένα. Η δυστυχία είναι ότι κρατάτε τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια σας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εκ νέου απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον ΔΗΣΥ. «Είναι άξια απορίας η αντίληψη που το ΑΚΕΛ έχει για την αισχρότητα. Κατά το ΑΚΕΛ, είναι «κόσμια» η τοποθέτηση Χριστόφια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου παρεμπιπτόντως μιλά για κατάργηση του σεβασμού προς στους θεσμούς, αλλά είναι αισχρότητα ο σχολιασμός από τον ΔΗΣΥ του «κόσμιου» αυτού χαρακτηρισμού. Απορούμε που είναι η αισχρότητα. Στην πρώτη δήλωση ή στο σχολιασμό».

Σε μια άλλη εξέλιξη, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι διέρρευσε επιλεκτικά την επιστολή, στην οποία επισυνάπτεται το ένταλμα που υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και με το οποίο παραχωρήθηκε μείωση ποινής σε φυλακισμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα