«Αλληλεγγύη» στους σχεδιασμούς Ιωνά κατά του οργ. εγκλήματος

Απόλυτη ικανοποίηση για τους σχεδιασμούς του Υπουργού Δικαιοσύνης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το Υπουργείο, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ύστερα από επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στα γραφεία του Κινήματος.

Η κα. Θεοχάρους ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα τα οποία απασχολούν το Υπουργείο και κυρίως η διαφθορά στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ως κίνημα από τις προθέσεις του

Υπουργού και τις μεθοδεύσεις του για την αντιμετώπιση του ζητήματος και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα νομοσχέδια τα οποία έχει καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και τη διαδικασία να τεθούν σε εφαρμογή, για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αυτή τη γάγγραινα που μαστίζει τη δημόσια ζωή του τόπου μας», ανέφερε η κ. Θεοχάρους.

Ο κ. Νικολάου, ανέφερε ότι έγινε μια εκτενής ενημέρωση τόσο για τα προτεινόμενα νομοσχέδια όσο και για τα ειδικότερα προβλήματα διαφθοράς στην Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι έγινε και επεξήγηση μιας σειράς μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας έναντι της Αστυνομίας και τα οποία μπορεί να ενεργήσουν προληπτικά ώστε να υπάρξει μια συνεχής βελτίωση τόσο των μελών της Αστυνομίας και γενικότερα την απόδοσης.

Είπε επίσης ότι μίλησαν και για τα κίνητρα τα οποία προτείνονται για τα μέλη της Αστυνομίας και για τα κριτήρια πρόσληψης των μελών που αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στο Υπουργείο να προκηρύξει τις νέες θέσεις για μέλη της Αστυνομίας που έχουν αποδεσμευτεί από τη Βουλή πρόσφατα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα