Αλληλεγγύη γι’αντάρτες:Βόμβα κρότου λάμψης επ. Αναστασιάδη

Σε δηλώσεις προέβη στη Βουλή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιώργος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την είδηση που είδε σήμερα το πρωί τα φώτα της δημοσιότητας και κάνει λόγο για «αντάρτες στο Κίνημα, κατά της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Βόμβα κρότου-λάμψης εκτόξευσε το εν πανικώ ευρισκόμενο επιτελείο του Προέδρου Αναστασιάδη και αναμεταδίδεται από τα εκφραστικά του όργανα σχετικά με δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του νυν Προέδρου από μέλη της Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα

με τα δημοσιεύματα, 132 μέλη της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό διαφωνούν με την απόφαση του κόμματος στις Προεδρικές Εκλογές.

Σημειώνουμε τα εξής στοιχεία και «συμπτώσεις»:
- Τα πραγματικά ονόματα που υπάρχουν στη λίστα είναι 126, καθώς ορισμένα έχουν γραφτεί 2 φορές, χωρίς να υπάρχει συνωνυμία (π.χ Αρ. 9 – 77, 16-20 κ.α.), αλλά και ονόματα που δεν είναι καν μέλη.
- Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων ουδεμία σχέση έχει με την Αλληλεγγύη, στα δύο χρόνια ζωής του Κινήματος. Δεν τους είδαμε ποτέ. Επίσης, πολλά άτομα ουδεμία σχέση είχαν και με το ΕΥΡΩΚΟ, ήσαν μέλη μιας χρήσεως για τις ενδοκομματικές εκλογές το 2011. Έκτοτε δεν είχαν καμιά δραστηριότητα ή σχέση ούτε με το ΕΥΡΩΚΟ ούτε την Αλληλεγγύη. Από τους 126, οι 83 είχαν προταθεί για εγγραφή μέλους στο μητρώο του ΕΥΡΩΚΟ, από τον κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Επιπρόσθετα, 13 μέλη (δηλαδή στο σύνολο 96) είχαν προταθεί από πρώην υπάλληλο του Κινήματος που απολύθηκε πρόσφατα. Η εν λόγω διετέλεσε στενή συνεργάτιδα του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Η εν λόγω υπάλληλος απολύθηκε πριν λίγες ημέρες για συμπεριφορά που αντίκειται με τις αρχές και αξίες και τους λόγους δημιουργίας της Αλληλεγγύης. Θυμίζουμε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη είχε ταχθεί κατά της εμφάνισης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Δικαστήριο για την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου (http://www.allileggii.com/kinima-allilengyi-gia-parousia-tou-ptd-sto-dikastirio/).
- Από ενημέρωση που είχαμε από άτομα της λίστας με τους οποίους επικοινωνήσαμε, μας δήλωσαν ότι δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους και πληροφορήθηκαν το γεγονός από εμάς. Άλλωστε, η επίμαχη ανακοίνωση δεν φέρει καν τις υπογραφές τους.
- Στη λίστα των ονομάτων των «στελεχών», αναγράφονται αξιώματα που δεν ευσταθούν.

Οι ελάχιστοι φερόμενοι τώρα ως εναντιούμενοι στην απόφαση του Κινήματος για τις Προεδρικές Εκλογές, ανοικτά ή σιωπηρά, πήραν τον δικό τους δρόμο. Το Κίνημα, συγκροτημένα και οργανωμένα, συνεχίζει τον δικό του δρόμο και δεν αισθάνεται την ανάγκη να επιβάλει τις δικές του θέσεις σε οποιονδήποτε. Άλλωστε, ειδικά στην επαρχία Λεμεσού, θυμίζουμε ότι η Αλληλεγγύη έλαβε 5254 ψήφους.
Με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις, ενισχύεται η πίστη μας ότι στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα πετύχει περήφανη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα