Αλλαγές τετράμηνα:Μεγαλύτερο το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών

Η τροποποίηση στην εγκύκλιο για τις εξετάσεις τετραμήνων, έφερε αλλαγές και το SigmaLive  κατέγραψε όσα θα ισχύουν για την φετινή χρονιά.

Από τις αλλαγές προκύπτει κλείσιμο των σχολικών μονάδων, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, ενώ τα γραπτά δοκίμια περιορίζονται στα μη εξεταζόμενα μαθήματα.

Παρόλο που τα κεντρικά δοκίμια στα εξεταζόμενα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 90 λεπτά, το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών θα έχει διάρκεια 135 λεπτών.

Δείτε αναλυτικά:

*H λήξη των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα είναι στις 15 Μαΐου

προφορική αξιολόγηση θα έχει βαρύτητα 60% με:

-Την συμμετοχή των μαθητών  στην τάξη ή/και στο εργαστήριο και κατ’ οίκον εργασία που θα έχουν βαρύτητα 50%.

- 20λεπτη προειδοποιημένη γραπτή άσκηση ή μια βαθμολογητέα/η ομαδική μελέτη η οποία θα έχει βαρύτητα 10%.

-Δραστηριότητες διάκρισης, εκτός αίθουσας διδασκαλίας, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο μάθημα, ή/και εθελοντική εργασία αξιολογούνται με 5%, το οποίο λειτουργεί ως μοριοδότηση επί της προφορικής επίδοσης.

*Η γραπτή αξιολόγηση θα έχει βαρύτητα 40%

Για τα εξεταζόμενα μαθήματα η γραπτή αξιολόγηση, περιλαμβάνει:

-Ένα κεντρικό 90λεπτο δοκίμιο αξιολόγησης, με υποχρέωση παροχής των απαιτούμενων διευκολύνσεων για μαθητές  που δικαιούνται, όπως ορίζονται από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, , το οποίο θα έχει βαρύτητα 30%.

-Για το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τα μαθήματα γλωσσών η διάρκεια του κεντρικού δοκιμίου αξιολόγησης θα είναι εκατό τριάντα πέντε (135΄) λεπτά
-Μια γραπτή προειδοποιημένη άσκηση διάρκειας μέχρι σαράντα πέντε (45΄) λεπτά, με υποχρέωση παροχής των απαιτούμενων διευκολύνσεων για μαθητών που δικαιούνται, όπως ορίζονται από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα έχει βαρύτητα 10%.

*Για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα η γραπτή αξιολόγηση, περιλαμβάνει:

-Ένα μόνο προειδοποιημένο σαρανταπεντάλεπτο (45΄) γραπτό διαγώνισμα ανά Τετράμηνο.

Στα μη εξεταζόμενα μαθήματα οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για βελτίωση βαθμού διαγωνίσματος Τετραμήνου.

*Για τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, της Τέχνης, της Μουσικής και των άλλων μαθημάτων ειδικού χαρακτήρα, έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις από τους ΕΜΕ ειδικοτήτων.

*Οι εκπαιδευτικοί θα παραδώσουν στις Γραμματείες τον προφορικό βαθμό (60%) και ξεχωριστά τους βαθμούς για τη γραπτή αξιολόγηση (10% και 30%). Στο προσωπικό τους βαθμολόγιο θα πρέπει να τηρούν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν τον βαθμό που έχουν παραδώσει.

*Όσοι μαθητές απουσιάζουν σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις/Ολυμπιάδες ή και άλλες εγκεκριμένες διεθνείς διοργανώσεις, κατά την περίοδο της γραπτής αξιολόγησης του Α΄ Τετραμήνου (9/12/2019 – 20/12/2019), θα έχουν τη δυνατότητα να παρακαθίσουν για γραπτή αξιολόγηση κατά τις ημερομηνίες 07/01/2020 – 10/1/2020, που διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις για βελτίωση του βαθμού των διαγωνισμάτων στα Μη Εξεταζόμενα μαθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα