Άλλα 4 κρούσματα στην Καρπασία- Δεν αφορούν σε Ε/κ εγκλωβισμένους

Άλλα 4 κρούσματα, σε Ριζοκάρπασο και Γιαλούσα, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» που προέρχονται από τους ελέγχους που έγιναν χθες σε 77 άτομα.
 

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο «υπουργός», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε ένα κρούσμα στην Λάπηθο, το οποίο όμως ήταν το κρούσμα που ανακοινώθηκε τελικά αργά χθες το βράδυ και δεν αφορά σημερινό κρούσμα. Χθες ανακοινώθηκαν 9 αρχικά, τα οποία όπως γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπο είναι όλα κρούσματα στην περιοχή της Καρπασίας, και το ένα που ανακοινώθηκε αργότερα χθες βράδυ αφορά άτομο στην Λάπηθο.

Με τα 4 που ανακοινώθηκαν σήμερα, στην περιοχή της

Καρπασίας και στα χωριά Αγία Τριάδα, Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο φτάνει συνολικά τα 13.

Στα κατεχόμενα γενικά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 61, οι 29 Τ/κ και ένας από το Τουρκμενιστάν, ενώ από τους 31 Γερμανούς πολίτες μόνο δύο παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 29 πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε το ΚΥΠΕ, κανένα από τα κρούσματα στην περιοχή της Καρπασίας δεν αφορά Ε/κ εγκλωβισμένο.

Δημοσίευμα στην Γενί Ντουζέν αναμεταδίδει τηλεοπτικές δηλώσεις του «δημάρχου» Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζιοσκούν ο οποίος είπε ότι οι πέντε οδηγοί των λεωφορείων που μετέφεραν τους Γερμανούς τουρίστες, από το γκρουπ των οποίων προήλθαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, και μένουν στην περιοχή της Καρπασίας δεν έχουν ακόμα τεθεί σε καραντίνα, ενώ τα κρούσματα εκεί είναι συγγενικά πρόσωπα αυτών.

Ο κ. Τζιοσκούν ανακοίνωσε επίσης μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι ως τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεως γιατί θεωρείται υψηλού ρίσκου η περιοχή. Απευθυνόμενος δε προς τους νέους ειδικά της περιοχής είπε «μην πάτε ούτε για σπίτι στο παντοπωλείο, μην βάλετε σε ρίσκο την ζωή σας». Κάλεσε δε όλους τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους ανακοινώνοντας πως έχει δημιουργηθεί μια ομάδα από δύο «δημοτικούς» συμβούλους που θα βοηθά με τις προμήθειες τα νοικοκυριά επί 24ωρου.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε τη ζωή κανενός σε κίνδυνο. Ακόμα και ο αδερφός μου να συμπεριφερθεί ανεύθυνα, θα τον στείλω καραντίνα για 14 μέρες. Σας παρακαλώ στηρίξτε ο ένας τον άλλο. Μέχρι σήμερα σταθήκαμε παρακαλώντας αλλά πλέον δεν αρκεί».

Ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου έγραψε επίσης ότι στο κατεχόμενο χωριό υπάρχουν πέντε κρούσματα, είναι όλα σε μια οικογένεια, και η κατάστασή τους είναι καλή.

Στην Αγία Τριάδα, σύμφωνα με τον «κοινοτάρχη», έχει πέντε κρούσματα που επίσης είναι από την ίδια οικογένεια, ενός εκ των οδηγών λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε τον ιό στην γυναίκα τους και τα τρία τους παιδιά. Στην Γιαλλούσα είναι τα άλλα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα της περιοχής.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα