Αλαλούμ με την ταφή και παράδοση νεκρών εν μέσω κορωνοϊού(ΒΙΝΤΕΟ)

Σύγχυση επικρατεί με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται όσον αφορά την παράδοση και ταφή νεκρών εν καιρώ πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, ενώ πρόβλημα προκύπτει και στην ενημέρωση του κοινού.

Διαβάστε: «Έφεραν τον νεκρό πατέρα μου μέσα σε σακούλα-Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο εκπρόσωπος αδειούχων γραφείων κηδειών, Σόλων Μελάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο

Υγείας αναφέρει ότι τους νεκρούς δεν θα τους βλέπουν οι οικογένειες τους, θα παραλαμβάνεται σε σακούλα και θα αντιμετωπίζονται σαν να έχουν κορωνοϊό.

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «όταν δόθηκαν οι οδηγίες για τα γραφεία τελετών ζητήσαμε να πούμε τη γνώμη μας ως επαγγελματίες γιατί υπάρχει εξοπλισμός στις οδηγίες που δεν υπάρχει στις αγορές. Για παράδειγμα, μας ζήτησαν να έχουμε συγκεκριμένη μάσκα, την οποία δεν διαθέτουν όλα τα γραφεία κηδειών και δεν υπάρχει στην αγορά».

Επίσης ανέφερε πως παρατηρήθηκε το φαινόμενο να παραδίδουν νεκρούς από κορωνοιό σε γραφεία που δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Διαβάστε: Καραγιάννης:Υπάρχουν και άλλα κρούσματα-Πώς θα γίνει σταδιακή χαλάρωση μέτρων

Από πλευράς του σχολιάζοντας τα πιο πάνω ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ)Γιώργος Μιλτιάδους ανέφερε πως από το ιατρικό συμβούλιο δεν υπήρξε ενημέρωση και δεν είναι ευθύνη του ΠΙΣ να ενημερώνει το κοινό για το θέμα.

«Ζητήσαμε από το Υπουργείο Υγείας να μας σταλούν οι οδηγίες και μας στάλθηκαν. Η διαδικασία έχει μελετηθεί από την επιστημονική επιτροπή του ΠΙΣ και μας βρίσκει σύμφωνους. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν σταλεί αντίστοιχες επιστολές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως και στα γραφεία κηδειών. Εάν όντως υπάρχει μη ενημέρωση του κοινού θα πρέπει να ψάξουμε με το υπουργείο να ενημερωθεί το κοινό  ώστε να αποφύγουμε την σύγχυση που υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα