Ακύρωση πτήσης στην Κύπρο λόγω απεργιών Lufthansa

Γύρω στους 87.000 επιβάτες και 895 πτήσεις θα επηρεαστούν από απεργίες που θα γίνουν στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου, Ντίσελντορφ, Κολωνίας/Βόνης, Ντόρτμουντ και Ανόβερου.

Η Lufthansa ανακοίνωσε την ακύρωση των πτήσεων στη Γερμανία, την Τετάρτη, μέρα κατά την οποία το προσωπικό εδάφους θα συμμετάσχει σε απεργία την οποία θα πραγματοποιήσει

η μεγαλύτερη συντεχνία της χώρας, Verdi.

Οι απεργίες διοργανώνονται από τα μέλη της συντεχνίας Verdi τα οποία εργάζονται στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, στις υπηρεσίες εδάφους και στο τμήμα μηχανικών των αεροδρομίων.

Η απεργία αποτελεί μέρος της συνδικαλιστικής δράσης που προορίζεται να αυξήσει την πίεση στον αγώνα που διεξάγει η Συντεχνία σε σχέση με τους μισθούς του δημόσιου τομέα με τις τοπικές και ομοσπονδιακές Κυβερνήσεις.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι επιβάτες μας είναι αυτοί που αισθάνονται τις επιπτώσεις της απεργίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού της Lufthansa Bettina Volkens.Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι έχει ακυρώσει 545 πτήσεις που αφορούν αφίξεις και αναχωρήσεις από το Μόναχο και οι οποίες επηρεάζουν 54.000 επιβάτες.

Στη Φρανκφούρτη, όπου η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 16:00 ώρα Κύπρου, θα επηρεαστούν περίπου 350 πτήσεις και 33.000 επιβάτες.

Ακύρωση πτήσης στην Κύπρο

Σύμφωνα με την Hermes Airport από τις απεργίες της Lufthansa θα επηρεαστεί μία πτήση.

Πρόκειται για την LH1761 Λάρνακα- Μόναχο- Λάρνακα η οποία έχει ακυρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα