Ακιντζί:'Ετοιμος για γεύμα με τον Αναστασιάδη αν το ζητήσει

Την ετοιμότητά του να παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη αν του το ζητήσει , εξέφρασε πριν από λίγο o κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, μιλώντας μετά από συναντήσεις που είχε με τα λεγόμενα "κοινοβουλευτικά" κόμματα στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι τώρα που εκλογές και στις δυο πλευρές τελείωσαν, τα Η.Ε θα είχαν επαφές και με τις δυο κοινότητες προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις

τους, κάτι που όπως είπε ο ίδιος το θεωρεί απαραίτητο πριν απ' ότιδήποτε άλλο για να διαφανεί αν η Ε/κ πλευρά είναι ή όχι έτοιμη να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο του νησιού με τους Τ/κ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα των υδρογονανθράκων, είπε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ο πλούτος και οι φυσικοί πόροι της περιοχής ως εργαλείο συνεργασίας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι μονομερείς ενέργειες της Ε/κ πλευράς είναι το πιο απτό παράδειγμα της απροθυμίας της να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο του νησιού με τους Τ/κ.

Εμείς, πρόσθεσε, ως τ/κ κοινότητα, επανελειμμένα μεταφέραμε στους Ε/κ ότι πρέπει να να αναζητήσουμε ένα τρόπο συνεργασίας μέσω του διαλόγου.

«Δυστυχώς όμως οι φωνές μας έφταναν σε ώτα μη ακοώντων», κατά την έκφρασή του.

Είπε τέλος ότι άπαντες, πλην της Ε.κ πλευράς ανερλήφθηκαν ότι είναι η Τ/κ πλευρά που ήθελε λύση στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα