ΑΚΕΛ:Το σύστημα συμφερόντων που κυβερνούσε για δέκα χρόνια - Τι απαντά ο ΔΗΣΥ

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δίκαια και την αξιοπρέπειά τους, οι δύο υποψήφιοι του Συναγερμού τσακώνονται για όσα δεν αφορούν την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης διαγωνίζονται ποιος είναι ο πιο συναγερμικός και ο καλύτερος συνεχιστής του Αναστασιάδη, αντί να απολογούνται για το φαγοπότι της δεκαετίας. Διαγωνίζονται ποιος θα έχει τα διαπιστευτήρια του γριβισμού, αντί να ντρέπονται που φλερτάρουν με την ακροδεξιά του χθες και του σήμερα. Και από πάνω, ανταλλάσσουν καθημερινά μεταξύ τους κατηγορίες για ύποπτες

χρηματοδοτήσεις, ανήθικες πρακτικές και μικροπολιτικά παζάρια. Όμως αυτός ο καβγάς δεν αφορά διαφορές σε προτάσεις και πολιτικές. Ο καβγάς αφορά την καρέκλα. Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα συμφερόντων που κυβερνούσε για δέκα χρόνια πασχίζει να μείνει στην εξουσία και παίζει τα ρέστα του κατεβαίνοντας με δύο υποψηφίους.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στέκεται απέναντι από όλα αυτά. Καταθέτει μια αδιαμφισβήτητη εντιμότητα, ένα νέο ήθος και προπαντός, ένα προοδευτικό πρόγραμμα για τη νέα αρχή της χώρας. Το δίλημμα των Προεδρικών Εκλογών είναι ξεκάθαρο: είτε θα μείνει στην εξουσία το σύστημα συμφερόντων Αναστασιάδη, είτε θα υπάρξει αλλαγή με Πρόεδρο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού, απάντηση στο ΑΚΕΛ

Μοναδικό συμφέρον της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ένα και εκ διαμέτρου αντίθετο με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ και την καμένη γη που άφησε πίσω της η διακυβέρνησή του: Το συμφέρον της κοινωνίας μας.

Είτε αρέσει είτε όχι στο ΑΚΕΛ, η Κύπρος που μας παρέδωσε δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Οι πολίτες το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν. Έχουν δώσει μάλιστα τις απαντήσεις τους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2013 και μετά. Όμως η αμετροέπεια και η αλαζονεία με την οποία συνεχίζουν τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και ο υποψήφιός τους ο Ανδρέας Μαυρογιάννης -ως άριστος μαθητής- να επιτίθονται στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στον Αβέρωφ Νεοφύτου δείχνει ένα πράγμα. Ότι δεν έχουν λάβει κανένα μήνυμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι απάντηση θα τους τη δώσει και πάλι ο κυπριακός λαός. Και όχι σε συναυλία αλλά στην κάλπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα